Panouri solare? Proiectul „Casa Verde”, sub semnul intrebarii!

0
401

O recunoaste insusi ministrul mediului, care nu da mari sanse proiectului, gratie caruia romanii puteau sa isi instaleze acasa panouri solare sau generator eolian pe banii statului.
panouri solare
Noul ministru al mediului spune ca proiectul are multe lacune, pentru ca firmele care au ramas pe dinafara vor contesta acest lucru, iar procesul de autorizare va trebui reluat, intarziind programul.

In plus, exista pericolul ca sistemele de energie alternativa sa ajunga in primul rand pe casele de vacanta sau vilele luxoase, in loc sa fie instalate pe locuintele permanente. Si asta pentru ca nu scrie nicaieri cine va controla activitatea firmelor care se ocupa cu instalarea.

Totodata, ministrul mediului se teme ca sistemele importate in Romania vor fi de proasta calitate. In conferinta de presa, Nicolae Nemirschi a atacat dur programul „Casa Verde” si a dorit sa afle de la presedintele Fondului de Mediu de ce nu i-a prezentat bugetul proiectului.

Chiar daca intr-un sfarsit documentele au ajuns pe masa ministrului, bugetul nu este inca aprobat de Ministerul de Finante. Astfel programul nu poate incepe, iar lista firmelor autorizate nu poate fi publicata.

Asa ca programul a fost amanat pe o perioada nedeterminata sau, si mai rau, poate fi anulat.

Sursa: Stirile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.