Paracetamolul poate dubla riscul de imbolnavire de leucemie

0
371
Paracetamolul poate dubla riscul de imbolnavire de leucemie
Paracetamolul poate dubla riscul de imbolnavire de leucemie

Luarea regulata a paracetamolului poate dubla riscul de imbolnavire de o forma rara de cancer a sangelui, la persoanele de peste 50 de ani, conform unui material publicat de The Telegraph.

Astfel, luarea a patru doze de paracetamol de patru ori pe saptamana, timp de patru ani, poate dubla riscul de imbolnavire de leucemie, conform unor cercetatori americani. Termenul de dublare a riscului de imbolnavire este insa relativ, avand in vedere ca riscul considerat drept „normal” de imbolnavire de leucemie pe o perioada de 10 ani, in intervalul de varsta de peste 50 de ani, este de 1%, informeaza cotodianul britanic, citat de agerpres.ro.

Cercetatorii de la Centrul de Cercetare impotriva Cancerului Fred Hutchinson din Seattle au ajuns la aceasta concluzie in urma monitorizarii starii de sanatate a aproximativ 65.000 de barbati si femei in varsta, din statul Washington, pe o perioada de aproximativ 6 ani.

In cei sase ani de studiu, 577 persoane, mai putin de 1% din esantion, s-au imbolnavit de un anumit tip de cancer al sangelui, iar dintre acestia, 9% au precizat ca luau in mod regulat paracetamol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.