Parc ecologic, construit in orasul lui Filip

Parc ecologic, construit in orasul lui Filip

Din fonduri nerambursabile, Primaria Rovinari va construi in scurt timp primul parc ecologic al orasului. Asta dupa ce institutiei publice conduse de Doru Filip i-a fost aprobat proiectul “Infiintare Eco-Parc”, depus spre finantare in cadrul Programului de Imbunatatire a Calitatii Mediului prin Realizarea de Spatii Verzi in Localitati, derulat de catre Administratia Fondului pentru Mediu(AFM).

Proiectul este elaborat in vederea realizarii unui parc ecologic pe domeniul public al orasului Rovinari, cu scopul maririi suprafetei de spatiu verde ce revine locuitorilor din localitate.

Proiectul presupune amenajarea de spatii verzi, prin instalarea unui material dendro floricol, adica a 90 de arbori, 958 de bucati de arbusti, a unui gard viu din arbusti foiosi si punerea de gazon. De asemenea, se doreste realizarea iluminatului functional, cu panouri fotovoltaice, realizarea unei instalatii de irigat automatizata pe intreaga suprafata de spatiu verde amenajata, montarea de mobilier urban, realizarea a doua spatii de joaca pentru copii, a aleilor ecologice si dotarea parcului cu toalete ecologice. Parcul se va construi langa Spitalul “Sfantul Stefan”, iar Primaria Rovinari contribuind cu suma de peste 260.000 de lei in timp ce AFM-ul cu aproape 900.000 de lei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente