Peste doua tone de pesticide indisponibilizate de politisti

0
260
România va acorda Moldovei 300 mii euro pentru crearea Laboratorului pentru determinarea reziduurilor de pesticide în plante, sol şi produsele de origine non-animală

Politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din IPJ Bistrita-Nasaud, impreuna cu reprezentantii Garzii de Mediu, ITM si Directiei Fitosanitare, au organizat recent o ampla actiune de verificare a agentilor economici care detin, produc sau efectueaza operatiuni cu produse de protectie a plantelor. Au fost verificati 57 de agenti economici, fiind constatate 6 fapte de natura penala prevazute de OUG nr. 195/2005 privind protectia mediului. Potrivit IPJ, au fost indisponibilizate in vederea confiscarii 1.324 de kilograme si 1.000 de litri de diverse produse din categoria pesticidelor.
Actiunea politistilor bistriteni s-a inscris intr-un plan de anvergura coordonat la nivelul a 18 judete in perioada 9 mai – 15 iunie, avand drept scop verificarea legalitatii operatiunilor din domeniul produselor de protectie a plantelor, segment aflat in stransa legatura protectia mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.