Parc eolian la Paltinis, judetul Botosani, de 800 milioane euro

Parc eolian la Paltinis, judetul Botosani, de 800 milioane euro

Cel mai mare parc eolian din Moldova va fi la Botosani. In topul celor mai mari investitii private cu capital strain din Romania anilor 2012 intra si cea de la Paltinis, localitate nordica din judet.

Incepand cu prima parte a lunii octombrie a acestui an se vor demara lucrarile la cel mai mare parc eolian din regiunea Moldovei.

Valoarea investitiei se ridica la 800 milioane euro. Amenajarea parcului va incepe cu lucrari de infrastructura, de betonare a drumurilor din camp, care sa faca legatura de la o turbina la alta. Terenurile pe care vor fi amplasate aceste turbine sunt proprietatea dezvoltatorului, intreg parcul eolian insumand 59 de turbine, dupa cum precizeaza si primarul comunei Paltinis, Costel Romanescu.

Aceasta lucrare va atrage dupa sine atat schimbarea imaginii comunei, cat si o dezvoltare economica a acesteia, intrucat aproximativ 300 de localnici vor fi angrenati in aceasta activitate, ca personal necalificat.

Mai mult, unii localnici vor gazdui muncitorii straini, le vor asigura masa, aceste lucruri fiind semnificative la nivel local.

Beneficii la acest capitol va avea si investitorul, care, angajand localnici, va fi scutit de plata cazarii sau a diurnei.

Cele 59 de turbine vor fi amplasate la o distanta de minim 700 de metri unele de altele.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente