Japonia va incepe dezvoltarea celui mai mare parc eolian din lume construit in largul oceanului.

Japonia va incepe dezvoltarea celui mai mare parc eolian din lume construit in largul oceanului.

Pana in 2020 este planificata constructia a 143 de turbine eoliene amplasate pe platforme la 16 kilometri de coasta Fukushima, locul in care reactorul nuclear Daiichi a fost puternic avariat de cutremur si tsunami in martie 2011.

Parcul eolian, care dupa finalizare va avea o capacitate de un gigawatt, face parte dintr-un program national de crestere a resurselor de energie regenerabila ca urmare a inchiderii celor 56 de reactoare nucleare ale tarii dupa tsunami-ul din 2011. De la episodul de acum doi ani, doar doua centrale au mai fost repuse in functiune.

Totodata, proiectul este parte a unui plan prin care Fukushima sa devina independenta energetic pana in 2040, cu ajutorul surselor de energie regenerabila. Prefectura Fukushima intentioneaza sa dezvolte si cel mai mare parc solar din Japonia.

Parcul eolian japonez va depasi capacitatea celor 140 de turbine ale parcului Greater Gabbard de pe coasta Suffolk, din Marea Britanie – care genereaza in prezent 504 megawatts si este cel mai mare parc eolian din lume. Britanicii pregatesc si ei un alt proiect in Estuarul Tamisei, unde 175 de turbine vor produce 630 de megawatts cand vor fi puse in functie la finalul acestui an. Parcul din Fukushima il va depasi si pe acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *