Parc finantat cu zeci de mii de euro, lasat in paragina

Autoritatile locale din Urziceni au primit, la inceputul anului, o finantare de peste 100.000 de euro de la Ministerul Mediului pentru amenajarea Parcului Tineretului, investitia totala urmand sa ajunga la 1,45 milioane de euro.
parc
La mai bine de sase luni de cand a primit banii, administratia locala a abandonat investitia, iar Parcul Tineretului a ramas in paragina.

Astfel, puietii de foioase si rasinoase, care au costat peste 200 de euro bucata, sunt in prezent pe jumatate uscati. Asta pentru ca oamenii platiti sa intretina gradina publica n-au mai udat locul de saptamani bune. Pe langa lipsa apei, puietii au avut de suferit si din cauza faptului ca au fost plantati haotic, fara pregatirea anterioara a terenului si respectarea perioadei in care acestia puteau fi plantati.

Nici arbustii care valoreaza in proiect 60.000 de euro nu se simt mai bine, buna parte dintre ei fiind rupti de tinerii care si-au facut un obicei din a intra cu masinile pe aleile inguste ale parcului. Gunoaie neridicate, resturi de alimente, ambalaje si cutii goale de bere si cateva vaci care rumega constiincios iarba din parc completeaza imaginea din gradina publica finantata cu zeci de mii de euro. La toate se adauga indiferenta angajatilor primariei, care ar trebui sa se ocupe de intretinerea spatiilor verzi din oras.

Un punct distinct in proiectul finantat de catre Ministerul Mediului se refera la achizitionarea a 10 toalete ecologice, amplasate in toate colturile parcului cu o suprafata de 2,7 hectare. Potrivit datelor din devizul lucrarii de amenajare peisagistica, Ministerul Mediului si Primaria Urziceni au acceptat sa plateasca 200 de euro pe luna pentru fiecare toaleta, timp de doi ani, de parca le-ar fi achizitionat in leasing. Partea proasta este ca aceste toalete au rezistat in parc doar o luna si jumatate, insa “rata lunara” trebuie achitata in continuare.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente