Parc fotovoltaic in locul iazului batal de la Azomures

0
396
Parc fotovoltaic în locul iazului batal de la Azomure?
Parc fotovoltaic în locul iazului batal de la Azomureş
Parc fotovoltaic in locul iazului batal de la Azomures
Parc fotovoltaic in locul iazului batal de la Azomures

Conducerea municipiului Targu-Mures cauta solutii pentru a produce energie electrica si termica, a anuntat vineri, 18 octombrie, Csegzi Sandor, consilier al primarului si director al Universitatii Cultural Stiintifice.

„Dorim sa devenim si producator de energie electrica”

Potrivit acestuia, autoritatile locale au in plan atat producerea de energie hidroelectrica, cat si termica bazata pe biogaz. „Dorim sa devenim si producator de energie electrica. Nu numai electrica, dar si termica, pentru ca sunt solutii mixte pe de o parte, dar sunt si acele solutii directe de care la nivelul productiei de energie hidroelectrica, respectiv fotovoltaica, aici avem cateva solutii posibile care in momentul de fata mai ales la partea hidro are probleme de proprietate si trebuie sa spun probleme politice pentru ca exista un sistem vechi care poate fi modernizat relativ usor. Asa vedem noi in momentul de fata problema la nivelul Targu-Muresului, dar care nu este in functiune de multi ani si nu reusim tot asa de multi ani sa schimbam proprietarul si atunci sa putem investi la acest nivel”, a spus Csegzi Sandor in cadrul conferintei cu tema „Industria energetica – prezent si perspective durabile”, organizata in incinta Centrului Cultural „Mihai Eminescu” de Universitatea Cultural Stiintifica din Targu-Mures, in parteneriat cu Primaria municipiului Targu-Mures. „Lucram la inchiderea depozitului de deseuri in urmatorii doi ani de unde pe de o parte vom recupera biogazul si vom folosi biogazul pentru productie de energie electrica si termica, pentru ca aceste motoare care misca generatoarele si produc o mare cantitate de energie electrica. Pe de alta parte, pe linie de biomasa mai avem o serie de surse pe care dorim sa le punem in evidenta, de la deseuri in sine pana la namolul de la sistemul de curatire a apei uzate”, a completat Csegzi Sandor.

Proiect energetic la iazul batal

Totodata, directorul Universitatii Cultural Stiintifice din Targu-Mures a dezvaluit ca autoritatile locale intentioneaza sa construiasca un parc fotovoltaic pe actualul amplasament de 30 de hectare al iazului batal de la combinatul Azomures. „Avem un program comun cu Azomuresul pentru inchiderea, ecologizarea batalului din spatele combinatului, unde vom avea o suprafata de aproximativ 30 de hectare care alta utilitate decat un parc fotovoltaic nu prea poate sa aiba. Dorim iarasi pentru viitor sa intervenim ca producatori”, a subliniat Csegzi Sandor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.