Parc Fotovoltaic, inaugurat la Carbunesti

0
517
Din ce în ce mai multe comune bihorene î?i fac parcuri fotovoltaice
Din ce în ce mai multe comune bihorene îşi fac parcuri fotovoltaice
Parc Fotovoltaic, inaugurat la Carbunesti

La Targu-Carbunesti a avut loc, sambata, un eveniment deosebit de important, atat pentru autoritatile orasului cat si pentru localnici. Este vorba despre inaugurarea celui mai mare Parc Fotovoltaic din tara, investitie in valoare de 46 de milioane de euro. In aceeasi zi, s-au aniversat si 120 de ani de existenta a spitalului din oras, ca fiind cea mai veche unitate spitaliceasca din judetul Gorj.

Potrivit autoritatilor parcul fotovoltaic ar urma sa creeze circa 80 de locuri de munca pentru gorjeni. Investitia se intinde pe o suprafata totala de 52 de hectare, terenul fiind concesionat de o firma germana. La aceste doua eveniment importante au luat parte prefectul judetului Gorj, Claudiu Teodorescu, presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu si autoritatile locale. Deputatu independent Dan Morega, senatorul Toni Grebla au participat si ei la eveniment. In aceeasi zi s-au marcat 120 de ani de existenta a Spitalului din Targu-Carbunesti, cea mai veche unitate spitaliceasca din judetul Gorj. Inalt Preasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei a oficiat slujba de resfintire a paraclisului spitalului.

Panourile fotovoltaice folosesc energie regenerabila
Potrivit specialistilor, beneficiile panourilor solare fotovoltaice sunt acelea ca reduc facturile de energie electrica. Ofera securitate energetica, nu necesita intretinere, au o durata de viata de peste 30 de ani, sunt silentioase in functionare si, cel mai important, sunt ecologice, folosind energie regenerabila si nu emit dioxid de carbon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.