Parc fotovoltaic la Nucet

Constantin (MADR): Pe terenurile arabile nu va mai fi permisă amplasarea de panouri fotovoltaice
Parc fotovoltaic la Nucet
Parc fotovoltaic la Nucet

Adrian Tutuianu, presedintele Consiliului Judetean Dambovita, deputatul Ionut Savoiu si primarul localitatii Nucet, Luiza Barboiu, au vizitat sambata, 13 septembrie a.c., noile instalatii ale firmei Power Clouds, firma care a investit peste 20 de milioane de dolari in Romania, in mai putin de un an, pentru a crea o retea alcatuita din cinci parcuri fotovoltaice, amplasate intre Scornicesti si comuna damboviteana Nucet.

Pornind din Romania, Power Clouds a implementat un plan de afaceri unic si tehnologii solare de ultima ora, pentru a deveni un exportator de know-how si de cele mai bune practici la nivel mondial.

Firma a oferit pregatire tehnica si peste 80 locuri de munca personalului roman.

In cadrul vizitei, presedintele CJD a declarat:

„Ma bucur ca o investitie de acest nivel a prins viata in Dambovita! Stim cu totii ca utilizarea energiei solare este un lucru bun, cei mai multi dintre noi am auzit despre beneficiile energiei solare si cred ca acest sector ar trebui sa-si gaseasca o pozitie in prim planul industriei energiei electrice din tara noastra. Consider ca aceasta investitie reprezinta un model care poate fi preluat si dezvoltat si de micii investitori. Independenta energetica este castigul pe care administratiile il obtin prin implementarea unor proiecte de amenajare de parcuri fotovoltaice. Daca luam in calcul si cercetarile efectuate de specialisti, din care reiese faptul ca zona de sud a tarii ar fi cea mai potrivita pentru producerea energiei solare, concluzionam ca judetul Dambovita este favorizat din acest punct de vedere”, a declarat Adrian Tutuianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *