Deputatii au adoptat cu majoritate de voturi proiectul de lege privind declararea de utilitate publica a terenurilor din zona Parcului Bordei.
parcul bordei
Initiativa legislativa le apartine senatorului conservator, Marius Marinescu si social democratilor Ion Iliescu si Nicolae Vacaroiu. Conservatorii au facut un apel la presedintele Traian Basescu sa promulge aceasta lege. Ei au depus marti, la Senat, o noua solicitare, prin care sa fie declarata de utilitate publica si padurea Baneasa. Deputatul PSD, Aura Vasile a adaugat ca proiectul referitor la statutul parcului Bordei ar trebui sa fie urmat de alte initiative legislative, care sa protejeze si alte spatii verzi din Capitala. Si alti parlamentari au subliniat importanta protejarii parcurilor si spatiilor verzi din Bucuresti.

In final, proiectul conservatorilor si social democratilor privind declararea de utilitate publica a terenurilor din zona Parcului Bordei a fost adoptat.

Liberalii au salutat adoptarea proiectului, chiar prin vocea presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, insa democrat-liberalii au votat impotriva proiectului.

Parcul Bordei are o suprafata de 33.000 de metri patrati si a revenit in luna martie in domeniul public al Capitalei, dupa 15 ani. Municipalitatea a alocat doua milioane lei pentru refacerea aleilor, spatiilor verzi si a locurilor de joaca pentru copii.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here