Parcul fotovoltaic de la Carbunesti, aproape gata!

Parcul fotovoltaic de la Carbunesti, aproape gata!
Parcul fotovoltaic de la Carbunesti, aproape gata!

Cea mai mare instalatie de produs energie solara din Romania este aproape finalizata! Este vorba despre parcul fotovoltaic de la Targu Carbunesti va costa 46 de milioane de euro si se intinde pe o suprafata de 52 de hectare avand o putere de 20 de MW. Grupul de investitori nemti care se ocupa de lucrare da asigurari ca pana pe data de 15 mai investitia va fi gata iar parcul va putea fi dat in folosinta. Primarul orasului Targu Carbunesti Mihai Mazilu spune ca la inaugurare va fi chemat si premierul Victor Ponta.

Lucrarile la viitorul parc fotovoltaic au fost inaugurate anul trecut in luna octombrie si pana in vara,parcul ar putea deveni functional. Odata cu aceasta investitie si bugetul local al primariei se va mari,iar 50 de persoane vor avea locul de munca asigurat 25 de ani. Edilul spune ca a incercat sa angajeze si in faza de constructie localnici dar doar 80 au rezistat sa munceasca cot la cot cu nemtii.

Parcul fotovoltaic are o garantie de 25 de ani si este cel mai mare din tara. Investitia se ridica la 46 milioane de euro si este realizata de catre omul de afaceri gorjean, Virgil Kappes, cunoscut sub numele de Tumbar, stabilit de mai mult timp in Germania, alaturi de mai multi parteneri nemti.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente