Parcul Lunca Muresului, destinatie europeana

0
483
Parcul Lunca Muresului, destinatie europeana
Parcul Lunca Muresului, destinatie europeana

Arad. Sunt tot mai buni, spre mandria aradenilor! Parcul Natural Lunca Muresului a intrat in topul destinatiilor europene de excelenta, urmand sa fie promovat in mod direct si constant de Comisia Europeana.

Totul a fost posibil la sfarsitul lunii octombrie, la Bruxelles, cand a fost semnata declaratia de extindere a retelei EDEN (European Destinations of Excellence), la care a fost invitat sa adere si Parcul Natural Lunca Muresului.
Proiectul EDEN a fost lansat in anul 2006 de Comisia Europeana si promoveaza destinatii in care se practica un turism durabil. Selectia destinatiilor se realizeaza in cadrul unor competitii nationale, organizate anual in cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, primele cinci locuri fiind considerate castigatoare.

„In cadrul competitiei din anul 2009, care a vizat identificarea destinatiilor turistice de excelenta din ariile protejate, Parcul Natural Lunca Muresului a ocupat un onorabil loc V, dupa Parcul Natural Apuseni, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, Parcul Natural Vanatori Neamt si Parcul Natural Buila Vanturarita“, a precizat Paul Hac, directorul Parcului Natural Lunca Muresului.
Daca pana de curand reteaua EDEN era formata doar din destinatiile care au ocupat locul I, cu ocazia intalnirii de la Bruxelles au aderat toate destinatiile ocupante ale primelor cinci locuri, a mai precizat directorul parcului.

Printre temele abordate de-a lungul anilor s-au numarat: „Cele mai bune destinatii rurale“, „Turism in ariile protejate“ si „Turism acvatic“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.