Parcul National Retezat mai poate fi votat pana maine noapte

Parcul National Retezat (PNR) are sanse sa intre semifinala selectiei din cadrul campaniei mondiale organizate pentru desemnarea celor 7 minuni naturale ale lumii, proces care se va termina in 2011.
parcul national retezat
Administratorii PNR sunt de parere ca Retezatul ar putea deveni o importanta sursa de venituri pentru economia
locala, dar si un obiectiv important al Romaniei turistice.

“O zona salbatica, de o rara frumusete”

Ieri dupa-amiaza, cu doua zile inainte de finalul selectiei seminifinalistelor, Parcul National Retezat ocupa pozitia a 12-a in clasamentul provizoriu, publicat pe site-ul Fundatiei New 7 Wonders (N7W) (www.new7wonders.com), organizatia care deruleaza campania.

Pentru a intra in semifinala, Retezatul trebuie sa se claseze cel putin pe locul 11, iar perioada de vot ia sfarsit in noaptea de marti spre miercuri, la ora 24.00 GMT (2.00 – ora Romaniei). “Daca Retezatul intra in semifinala si, Doamne-ajuta!, merge si-n finala, va fi un real castig. Obiectivul devine mult mai cunoscut si va fi mai usor pentru el sa se obtina fonduri pe programe de mediu.

In ultimii ani, au venit din ce in ce mai multi straini aici si in special austriecii si elvetienii ne-au spus sa nu facem aceeasi greseala pe care au facut-o ei cu ani in urma, adica sa nu ne apucam sa punem telescaune si telecabine. Este o zona salbatica de o rara frumusete si asa trebuie sa ramana”, spune Ovidiu Bodeanu, seful Serviciului Salvamont Hunedoara. Florina Crisan, purtatorul de cuvant al Administratiei PNR, afirma ca intreaga tara ar putea beneficia de pe urma unei eventuale reusite in cadrul campaniei N7W.

“Vrem ca un eventual succes sa foloseasca Romaniei in general. Scopul economic e urmatorul: turistii sa vina si sa-si lase banii la poalele Retezatului, in tara Hategului si in Valea Jiului, iar pe Retezat sa faca doar cate o excursie, cu rucsacul in spate. Retezatul e o minune a naturii apreciata de organizatiile internationale din domeniu si asa trebuie sa ramana”, adauga Florina Crisan.

CUM SE VOTEAZA

Pe internet sau telefonic

Votul on-line se deruleaza pe site- ul www.new7wonders.com. Fiecare utilizator trebuie sa completeze cu grija toate campurile din “formular” si sa aleaga, la fiecare categorie in parte, sapte nominalizari. Pentru ca votul sa fie valid, trebuie accesat mesajul de raspuns primit pe adresa de e-mail oferita de utilizator. Cei care doresc sa voteze telefonic o pot face formand 0441.773.12.40.41. Dupa mesajul de intampinare trebuie introdus codul alocat Retezatului – 541. Din motive tehnice, votul telefonic se deruleaza insa destul de greu. Procedura de vot este explicata detaliat si pe site-ul Administratiei PNR – www.retezat.ro.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente