Parcul Natural Lunca Muresului si speciile existente acolo sunt inca, in mare parte, necunoscute

Parcul Natural Lunca Muresului si speciile existente acolo sunt inca, in mare parte, necunoscute

Parcul Natural Lunca Muresului, localitatile limitrofe cat si speciile existente aici sunt inca, in mare parte, necunoscute. Pentru a imbunatati lucrurile in acest sens, Asociatia Voluntarii Lunca Muresului a demarat un proiect finantat de catre Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania, in cadrul Programului Spatii Verzi, componenta Arii Naturale Protejate. Finantarea primita va fi investita in reprezentarea parcului in miniatura pe un teren din apropierea Centrului de vizitare Ceala.

Raul Mures va fi realizat printr-un canal serpuit de 60 de m lungime, prin care va curge apa impinsa de catre o pompa. Toate localitatiile limitrofe parcului vor fi evidentiate prin butuci din arbori de diverse dimensiuni (in functie de marimea localitatii), iar limita parcului si categoriile de teren din parc (paduri, pasuni, terenuri arabile) vor fi reprezentate prin plantarea a diverse tipuri de vegetatie.

Proiectul are denumirea „3D interactiv”, deoarece reprezentarea parcului va fi tridimensionala. Se va concepe o brosura cu imagini 3D, care vor putea fi vizualizate doar cu ochelari 3D. De-a lungul acestui traseu tridimensional, vor fi amplasate 10 panouri informative, 10 banci si 10 cutii cu diverse obiecte ascunse. Astfel, vizitatorii vor fi indemnati sa descopere, in mod interactiv, ceea ce se poate vedea in parc.

Proiectul se deruleaza in parteneriat cu Rotary Club Arad Cetate, Rotaract, precum si Administratia Parcului Natural Lunca Muresului. O foarte mare contributie in initierea acestui proiect din punct de vedere al proiectarii, dar si din punct de vedere financiar o are voluntarul de la organizatia guvernamentala americana Corpul Pacii, Tom Ashley, care de peste 2 ani desfasoara activitati de voluntariat in vestul Romaniei. In cadrul acestui proiect, pe langa membrii si angajatii partenerilor din proiect, vor fi angrenati zeci de elevi de la scolile aradene, care vor fi implicati in realizarea cursului de apa, in conceperea panourilor informative (in cadrul unui concurs), in amplasarea diverselor obiecte pe teren cat si la plantarile de vegetatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *