Parcuri cu biblioteci, panouri in alfabetul Braille si pasari exotice pana in 2012, in Capitala

0
425

Biblioteci, panouri de informare in alfabetul Braille, pasari exotice si piste pentru biciclisti sunt cateva din ideile pe care primarul general Sorin Oprescu intentioneaza ca le puna in practica in parcurile bucurestene, conform strategiei de dezvoltare a Capitalei intre anii 2009 si 2012.
sorin oprescu
Fosta biblioteca din parcul Cismigiu, transformata intre timp in carciuma, va reveni la destinatia initiala. Alte biblioteci vor aparea in parcurile Herastrau, Carol si Tineretului, in timp ce in viitorul parc Ghencea va fi deschisa o „biblioteca tematica cu scop educational”.
Parcul Ghencea se va intinde pe 9,5 hectare va aparea in locul fostelor sere din cartierul cu acelasi nume. Pe langa biblioteca tematica, in noul parc vor fi construite o fantana arteziana si o pista circulara pentru biciclisti. Panourile informative, inclusiv cele pentru orbi, ar urma sa fie instalate in toate parcurile din subordinea municipalitatii, iar pistele pentru biciclisti vor aparea in parcurile Tineretului si Herastrau, in 2009, si in Giulesti si Nicolae Filimon, in 2010.

Lacurile Herastrau, Floreasca si Tei vor putea fi traversate cu salupe
Dupa Cismigiu si Herastrau, vor fi populate cu pasari exotice si parcurile Carol si Tineretului. In parcul Tineretului, va fi construit un pavilion special pentru pasari, dar si un castel cu derdelus, o fantana arteziana si, pana in 2011, un complex Aqua Land. Tot in Tineretului va fi amenajat, pe o suprafata de 2.800 de metri patrati, un Skate Park.
Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), institutie subordonata municipalitati, vrea sa preia in administrate alte sase lacuri (Buftea, Buciumeni, Chitila, Plumbuita, Fundeni si Pantelimon) si canalul Dragomiresti-Chitila, pe urmeaza sa le reabiliteze, se mai arata in planul de dezvoltare pentru urmatorii ani. Tot ALPAB intentioneaza sa repare ecluza Floreasca, care face legatura intre lacul cu acelasi nume si lacul Tei. Dupa repararea ecluzei, lacurile Herastrau, Floreasca si Tei vor putea fi traversate cu salupe.
In circuitul turistic vor fi introduse si lacurile de pe raul Colentina. ALPAB are in plan sa cumpere, pentru turism, 50 de barci, 34 de pontoane plutitoare si microbuze pentru circuite „care sa prezinte noua imagine a Capitalei”, dupa cum se mentioneaza in strategiei de dezvoltare a Capitalei pentru intervalul 2009 si 2012.

Sursa: Ziua

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.