Parcurile naturale ale Romsilva vor putea accesa fonduri UE

22 de parcuri naturale aflate in patrimoniul Regiei Nationale a Padurilor (RNP) Romsilva vor avea, pana la sfarsitul lui septembrie, personalitate juridica, acest statut permitand accesarea de fonduri europene, a declarat miercuri directorul general al regiei, Dorel Nicolae Oros
parc natural
“Vom face tot posibilul ca, pana la sfarsitul acestei luni, cele 22 de parcuri naturale sa aiba personalitate juridica, iar marele beneficiar al acestei schimbari sa fie padurea”, a declarat Oros, intr-o conferinta de presa.
El a adaugat ca parcurile vor putea sa beneficieze astfel de contracte de colaborare cu parteneri straini, vor avea organizare si functionare proprie, vor fi in subordinea Romsilva, insa nu vor avea patrimoniu.
Referitor la fondurile europene care vor putea fi accesate de catre parcuri, Oros a spus ca nu poate da o cifra exacta, intrucat fondurile se deruleaza prin directiile silvice, insa, daca parcurile vor primi personalitate juridica, valoarea sumelor accesate va creste exponential.
La nivelul anului trecut, RNP a cheltuit 2,2 milioane de euro pentru administrarea acestor parcuri.
“Cea mai mare parte din aceasta suma se refera la plata salariilor si la intretinerea parcurilor si mai putin la dezvoltarea lor”, a mai spus Oros.
Oros a preluat in august postul de director general al Romsilva, inlocuindu-l pe Dan Ioan Aldea. El a ocupat anterior pozitia de sef al Directiei Silvice Salaj.
Printre obiectivele anuntate de noul director general se numara imbunatatirea imaginii RNP in relatiile cu mass-media, proprietarii de paduri private si administratiile locale, o buna circulatie a banilor pentru investitii in paduri si resurse umane si servicii de administrare oferite de RNP proprietarilor privati de paduri.

Sursa: Universul Padurii

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente