parlament.jpg

Proiectul “Parlamentul Verde” incepe sa fie implementat prin aplicarea colectarii selective a deseurilor in cladirea legislativului, a declarat parlamentarul Sulfina Barbu.

Sulfina Barbu, presedintele Comisiei de administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic, a inaintat Secretariatului General al Camerei Deputatilor, Proiectul privind aprobarea colectarii selective a deseurilor generate de activitatea din Parlament, se arata intr-un comunicat.

“Este vorba despre prima faza de implementare a proiectului Parlamentul Verde, cea referitoare la colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje. “Palatul Parlamentului Colecteaza Selectiv” – asa cum am numit aceasta prima etapa – inseamna introducerea in birouri, restaurante, sali de lucru, a cosurilor de interior, colorate specific pentru fiecare tip de deseu. Avem in vedere si aspectul tehnic privind generarea diferita a deseurilor de ambalaje in incaperi cu destinatii diferite”, a subliniat Sulfina Barbu.

Aceasta a adaugat ca impactul acestui proiect nu este neglijabil, deoarece aproximativ 2000 de persoane, parlamentari, functionari publici si personal administrativ, vor beneficia de sistemul de colectare selectiva.

“Romania are probleme mari in ceea ce priveste managementul deseurilor si orice actiune prin care putem impulsiona colectarea si care atrage atentia asupra acestei probleme este utila si necesara”, a mai precizat deputatul PDL.

Conform Proiectului inaintat Secretariatului General al Camerei Deputatilor, proiectul “Palatul Parlamentului Colecteaza Selectiv” va fi derulat in colaborare cu Eco Rom Ambalaje SA, Urban SA si Asociatia Salvati Delta.

Sursa: 9AM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here