Actiuni sportive si distractive pentru tineri

Alaturi de bogata activitate spirituala si cultural-filantropica sustinuta, Parohia Toma Cozma din Iasi organizeaza saptamanal activitati sportive si distractive gratuite pentru tinerii entuziasti din cadrul parohiei precum si a celorlalti colaboratori interesati.

SahAceste activitati – dintre care amintim – petreceri aniversare, drumetii, jocuri sportive, club de sah, antrenamente pentru participari la competitii sportive etc. – alterneaza de la o saptamana la alta. Ultima actiune de acest gen s-a desfasurat in seara zilei de duminica, 6 iulie a.c., constand intr-o “escapada” cu bicicletele in cadru natural oferit de frumoasele regiuni din jurul cetatii Iasului. Prin sprijinul firmei Bioma Agro Ecology Co – cu o vasta experienta in domeniul cercetarii si productiei ecologice – au fost puse gratuit biciclete la dispozitia tuturor tinerilor care au dorit sa participe la aceasta actiune. Astfel de manifestari le-am putea considera si ca o contributie, fie ea cat de mica, la incercarea de ameliorare a crizei ecologice actuale ce poate fi caracterizata drept o ampla si acuta expresie a crizei fiintei si lucrarii omului. Cultul comoditatii, lipsa de respect fata de mediul inconjurator, risipa irationala, lipsa masurii, iresponsabilitatea, nedreptatea, exploatarea, castigul murdar etc. sunt o parte din factorii care o provoaca. Este criza care evidentiaza instrainarea sau alienarea lui si ratarea adevaratei lui lucrari, care este unificarea si raportarea lui insusi si a intregii lumi la Ziditorul lui si al ei. Pentru ca ceea ce ne face sa ducem o viata frumoasa si sanatoasa, la nivel personal si comunitar, este in primul rand apropierea de Dumnezeu.

iesire-cu-biciclete-popas-pe-traseu.jpgIn perioada imediat urmatoare, avem in proiect organizarea unui pelerinaj cu bicicletele la manastiri din jurul Iasului, precum si organizarea unei seri culturale in cadru careia se va viziona un film, urmat de un debate pe tema acestuia. In acest sens, Parohia Toma Cozma din Iasi este deschisa pentru colaborari ziditoare si pentru propuneri novatoare, lansand invitatie catre toti cei interesati. Detalii si informatii in acest sens, puteti obtine oricand de la Secretarul de redactie al revistei parohiale “Credinta si fapta”, tel. 0741 706 602. Ne bucura intotdeauna entuziasmul tinerilor in organizarea multor actiuni si in implicarea cat mai activa in viitoarele proiecte pe care ni le propunem.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente