Parteneriat intre “Comisia Internationala pentru Protectia Fluviului Dunarea” si General Electric

Parteneriat intre "Comisia Internationala pentru Protectia Fluviului Dunarea" si General Electric

Comisia Internationala pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR) a semnat astazi un Protocol de Colaborare (MoU) cu sucursalele din Romania si Croatia ale General Electric (GE) International Inc. in vederea implicarii lor comune in protejarea si conservarea fluviului Dunarea.

Conform MoU, cele trei parti vor colabora cu autoritati, companii, institutii educationale si ONG-uri locale, punand in practica propria expertiza, capacitatile tehnologice si sustinerea financiara. Prin aceste actiuni, partile vor transmite mai departe convingerea ca apa este o sursa finita si ca administrarea si controlul adecvat al acesteia sunt esentiale pentru bunastarea comunitatilor.

„Angajamentul pe termen lung, asumat de o importanta companie tehnologica precum GE, de a crea, dezvolta, realiza si sustine activ o gama variata de activitati de protejare a ecosistemelor de apa dulce marcheaza o etapa importanta in indeplinirea obligatiilor Conventiei privind protectia fluviului Dunarea,” a declarat Wolfgang Stalzer, Presedintele ICPDR.

Conventia invita partile contractante (Germania, Republica Ceha, Austria, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croatia, Serbia, Muntenegru, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Romania, Moldova, Ucraina si Uniunea Europeana) sa isi uneasca fortele in vederea administrarii durabile a apei, dar si a conservarii apei de suprafata si subterane, reducerii poluarii si prevenirii si controlului inundatiilor.

Philip Weller, Secretar Executiv al ICPDR, a adaugat: „GE dispune de o vasta expertiza in dezvoltarea inovatiilor care sustin solutii ecologice durabile de administrare a energiei si apelor. Ne dorim sa incepem colaborarea cu ei pentru a incuraja constientizarea si schimbul de cunostinte si bune practici in folosul regiunii.”

 

La nivel global, eforturile GE privind protectia mediului si durabilitatea au fost incluse intr-un program strategic denumit Ecomagination. Acesta a fost lansat in 2005 si reprezinta angajamentul GE de a inova si de a se implica in actiuni de responsabilitate sociala si de mediu care raspund nevoilor actuale si viitoare ale consumatorilor. In prezent, portofoliul Ecomagination al GE este format din peste 140 de produse.

 

„Parteneriatul cu ICPDR a fost un pas firesc si reprezinta replica regionala a GE la strategia globala de mediu pentru surse de energie mai curata, mai eficienta, reducerea emisiilor si surse generoase de apa curata. Am convenit impreuna cu ICPDR un plan de actiune comun pentru stabilirea unei metode mai bune de dezvoltare a unui bazin hidrografic competitiv al Dunarii”, a completat Cristian Colteanu, Presedinte si CEO al GE pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

 

„Cu ajutorul solutiilor GE pentru tratarea apelor, tratarea apelor reziduale si sistemele de procesare putem contribui la solutionarea problemelor legate de disponibilitatea si calitatea apei, dar si la cresterea productivitatii si reducerea costurilor. Implicarea in parteneriatul „Business Friends of the Danube” este un important progres in extinderea contributiei pe care o poate avea compania noastra in aceasta regiune, promovand totodata politici ecologice si apropriindu-ne si mai mult de clienti si comunitati”, a adaugat Gaetano Massara, CEO al GE pentru Europa de Sud-Est.

In calitate de membru al „Business Friends of the Danube”, GE va asigura alaturi de The Coca-Cola Company, Coca-Cola Hellenic, Borealis, Austrian Broadcasting Corporation ORF si alte companii standarde inalte de functionare pentru companiile din regiune si va dezvolta si sustine actiunile comune care promoveaza solutii eficiente si durabile de conservare a apei.

 

***

Despre ICPDR

Comisia Internationala pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR) este o organizatie internationala formata din 14 tari asociate si Uniunea Europeana. ICPDR a fost infiintata in 1998 si a devenit intre timp unul dintre cele mai mari si mai active organisme internationale de expertiza in administrarea bazinelor hidrografice din Europa. ICPDR nu se ocupa doar de Dunare, ci de intregul bazin hidrografic al Dunarii, format din afluentii sai si resursele de apa freatica.

Obiectivul absolut al ICPDR este implementarea Conventiei privind protectia fluviului Dunarea si transformarea sa intr-un instrument „viu”. Are ca misiune promovarea si coordonarea administrarii durabile si echitabile a apelor, inclusiv conservarea lor, imbunatatirea si utilizarea rationala a apelor in folosul tarilor si oamenilor din bazinul hidrografic al Dunarii. ICPDR isi indeplineste misiunea formuland recomandari pentru imbunatatirea calitatii apei, dezvoltand mecanisme pentru controlul inundatiilor si accidentelor, stabilind standarde pentru emisii si asigurandu-se ca aceste masuri se regasesc in legislatia nationala a Partilor Contractante si sunt aplicate in politicile lor.

 

Despre GE

GE (NYSE: GE) actioneaza asupra lucrurilor care fac diferenta. Foloseste cei mai buni oameni si cele mai bune tehnologii pentru a aborda cele mai stringente provocari la nivel global. Identifica solutii pentru domeniul energetic, pentru sanatate si locuinte, pentru sectorul de transport si cel financiar. Construieste, ofera solutii energetice, pune lumea in miscare si imbunatateste sanatatea oamenilor . Merge dincolo de imaginatie. Are intiativa. GE trece la actiune. Pentru informatii suplimentare, vizitati pagina web a companiei la adresa www.ge.com.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente