Parteneriat nonguvernamental pentru o Politica Agricola Echitabila si Sustenabila

0
340
Votul Parlamentului European privind reforma Politicii Agricole Comune 2013
Parteneriat nonguvernamental pentru o Politica Agricola Echitabila si Sustenabila

Primul parteneriat nonguvernamental pentru o Politica Agricola Echitabila si Sustenabila (PAES) a fost constituit de mai multe organizatii din domeniul protectiei mediului si dezvoltarii durabile si comunitare: Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman, ARC 2020 (Agricultural and Rural Convention), Asociatia de Ecoturism din Romania, Fundatia Adept, Fundatia CIVITAS pentru Societatea Civila, Centrul de Asistenta Rurala, Societatea Ornitologica Romana/BirdLife Romania, WWF Romania.

PAES este o platforma de organizatii ale societatii civile ce activeaza in Romania in domeniul agriculturii, al dezvoltarii rurale, al dezvoltarii comunitare si al conservarii biodiversitatii din spatiul rural romanesc. In baza experientei sale in aceste domenii, pe care o pune la dispozitia autoritatilor nationale, dar si a celor comunitare, PAES isi propune sa transmita un mesaj comun al societatii civile, privitor la o noua politica europeana in domeniul agriculturii si al dezvoltarii rurale.

Constituirea PAES a pornit de la faptul ca in Romania nu exista inca un dialog continuu si transparent intre ministere, institutii publice si societatea civila. PAES se vrea a fi o voce puternica ce promoveaza acest dialog, precum – si concretizarea principiilor si a solutiilor in propuneri concrete, echitabile si sustenabile de reforma a PAC (Politica Agricola Comuna).

Politicile din domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale din 2014 ar putea fi radical modificate pentru a avea o Politica Agricola Comuna (PAC) in domeniul Agriculturii, Hranei si Dezvoltarii Rurale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.