Partidul Verde Suceava saluta actiunea CJ Suceava de a ecologiza groapa de gunoi a Sucevei

Partidul Verde Suceava saluta actiunea CJ Suceava de a ecologiza groapa de gunoi a Sucevei
Partidul Verde Suceava saluta actiunea CJ Suceava de a ecologiza groapa de gunoi a Sucevei

Partidul Verde Suceava arata intr-un comunicat de presa ca actiunea autoritatilor sucevene de a inchide groapa de gunoi a municipiului Suceava este de bun augur si ca este de salutat.

Verzii suceveni considera ca o problema spinoasa pe care o are Romania de rezolvat, este legata de inchiderea sau modernizare unor gropi de gunoi neconforme, in tara fiind peste 2000 de astfel de cazuri, pozitionate in zonele periferice a marilor orase.

PV Suceava mentioneaza ca inchiderea gropilor de gunoi neconforme este ceruta de reprezentantii Comisiei Europene, iar autoritatile locale ar putea suporta si anumite penalizari in cazul nefinalizarii acestei probleme, care ca valoare sunt destul de ridicate.

Verzii suceveni includ in aceasta statistica si groapa de gunoi din municipiul Suceava, situata in zona Mirauti-Cacaina, care ani de-a randul a poluat raul Suceava si comunele din zona, fara ca autoritatile locale sa infaptuiasca ceva constructiv, dar ca in perioada 2014- 2016, aceasta groapa de gunoi va fi ecologizata, in mare parte cu bani europeni.

„Partidul Verde Suceava saluta demararea acestui proiect de ecologizare si astepta finalizarea lui in termenii propusi”, se mai arata in comunicat.

Asocierea formata intre firmele SUCT SA Suceava, Aglomacha Empresa Constructora SA Spania si Consul ABC SRL Iasi a semnat cu presedintele Consiliului Judetean Suceava, contractul de executie pentru inchiderea celor sapte depozite de gunoi care sunt in prezent in Suceava, Radauti, Falticeni, Gura Humorului, Siret, Vatra Dornei si Campulung Moldovenesc.

Valoarea contractului este de 39,4 milioane de lei, iar proiectul este inclus in Sistemul de Management Integrat a Deseurilor din judetul Suceava, care este finantat prin POS Mediu cu suma de 218,04 milioane de lei.

Presedintele CJ Suceava, Catalin Nechifor, a declarat la semnarea contractului ca acesta este foarte important intrucat prevede inchiderea gropilor de gunoi existente si care sunt focare de infectie fiind amplasate foarte aproape de cursurile unor ape importante din judet, Suceava, Moldova, Bistrita si Somuz.

Reprezentantii asocierii formate din cele trei firme au aratat ca se vor incadra in termen, care este de 31 de luni, si ca la sfarsitul anului 2015, cele sapte gropi de gunoi vor fi inchise.

In urma acestor lucrari amplasamentele respective nu vor mai avea aspectul unor depozite de deseuri, iar ulterior vor putea fi reintroduse in circuitul economic.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente