Pasarea colibri este mai rapida decat un avion de vanatoare

Masculii colibri, in incercarea de a le impresiona pe femele, ajung la viteze mai mari decat ale avioanelor de vanatoare, potrivit unui studiu.
pasarea colibri
Un cercetator american a reusit sa surprinda zborul pasarilor cu aparate foto ultra rapide. I-a pacalit pe baietii colibri prin folosirea ca momeala a unor femele impaiate.

Viteza de top a pasarilor, masurata in comparatie cu lungimea corpurilor lor, a fost mai mare decat a unui avion de vanatoare sau a unei navete spatiale cand intra in atmosfera. Pasarea, lunga de 10 cm, ajunge la o viteza de 93 de km pe ora.

Acrobatii cu pene au atins viteze de aproape 400 de lungimi de corp pe secunda., in timp ce avioanele de vanatoare ating „doar” 150 de lungimi de corp pe secunda iar navetele spatiale 207 lungimi de corp.

Christopher Clark, de la University of California Berkeley a filmat tentativa pasarilor colibri Anna de „agatare” a femelelor, folosind aparate foto capabile sa inregistreze 500 de cadre pe secunda.

Pasarea colibri Anna, denumita in secolul XIX de catre ducesa de Rivoli Anna MAssena, cantareste mai putin de cinci grame si zboara in mod normal la o viteza de 35 de km pe ora.
Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *