Pasari de 110.000 euro

Rate mandarine, rate caroline, pauni albi, pauni arlechini, lebede negre, gaste califar rosii sau albe si alte soiuri de pasari exotice, 553 la numar, se vor plimba, din aceasta vara, pe lacurile Capitalei.

Asta dupa ce Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) a atribuit firmei Aqua Nereida SRL (cu sediul in orasul ilfovean Voluntari) un contract pentru popularea cu pasari a lacurilor Cismigiu, Herastrau si Bordei.

Potrivit cerintelor ALPAB, pasarile – in valoare de 111.000 de euro (fara TVA) – vor trebui sa aiba un inel la picior, care sa contina elemente de identificare, sa nu fie mai batrane de un an si jumatate, sa aiba un penaj lucios si o greutate corespunzatoare varstei.

Pentru Aqua Nereida, castigatoarea licitatiei, acesta e al doilea contract incheiat cu ALPAB. In noiembrie 2008, administratia a cumparat de la aceeasi firma 10 gaste califar aurii, 24 de rate si doua lebede negre. Contractul de anul trecut, platit cu 70.000 de lei, s-a incheiat dupa o “invitatie de participare” si o audienta la primarul Sorin Oprescu. Cu trei saptamani in urma, proprietarul firmei, Gheorghe Nistor, a declarat pentru EVZ ca, in cazul in care nu va castiga licitatia pentru aceasta vara, isi va lua inapoi cele 69 de pasari donate, intre timp, ALPAB.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,166FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente