Pasari din 32 de specii comune isi reduc efectivele

0
1129
P?s?ri din 32 de specii comune î?i reduc efectivele
Păsări din 32 de specii comune îşi reduc efectivele
Pasari din 32 de specii comune isi reduc efectivele
Pasari din 32 de specii comune isi reduc efectivele

Studii recente la nivel europeana indica o reducere in ultimii ani a numarului de pasari din aproximativ 32 de specii comune printre care sunt mentionate vrabiile de casa, ciocarliile, potarnichile gri si graurii.

Autorul principal al studiului dr. Richard Inger a spus: “Este foarte ingrijorator faptul ca cele mai comune specii de pasari sunt in scadere rapida, pentru ca acest grup de pasari este cel de pe urma caruia oamenii au cele mai multe beneficii”.

Cercetatorii au pus declinul populatiilor de pasari pe seama metodelor agricole moderne, deteriorarea calitatii mediului si fragmentarea habitatelor. Ei au sugerat ca finantarea pentru conservare habitatelor sa creasca si eforturile sa fie directionate pe scara larga catre programele de imbunatatire a mediului inconjurator.

Cu toate acestea, nu toate speciile comune de pasari sunt in scadere. Numarul de Robins si mierle ar fi in crestere. Si unele populatiile de specii rare, inclusiv corbi sau vulturi sunt in crestere in ultimii ani. Acest lucru este probabil sa fie rezultatul unei actiuni de conservare si protectie juridica in Europa.

Pentru acest studiu, oamenii de stiinta au analizat datele despre 144 de specii de pasari Europene din mai multe mii de studii individuale in 25 de tari diferite.

Se estimeaza ca in Europa, in ultimii 30 de ani au disparut peste 421 milioane de pasari din diverse specii.

Surse demne de incredere nu confirma aceasta scadere a efectivelor la nivelul judetului Satu Mare. Ba semnaleaza o posibila crestere a numarului de grauri care au produs pagube mai ales in podgorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.