Schimbari climatice – acord SUA-China

0
2343
Schimbari climatice - acord SUA-China
Schimbari climatice - acord SUA-China
Schimbari climatice - acord SUA-China
Schimbari climatice – acord SUA-China

China si Statele Unite au facut front comun impotriva amenintarilor schimbarilor climatice, ajungand la un plan comun ambitios pentru reducerea emisiilor de carbon, acord care sa stimuleze tarile lumii sa-si reduca emisiile de gaze cu efect de sera, scrie New York Times (11 noiembrie).

Presedintii Obama si Xi Jinping au anuntat acest plan la Beijing. Acordul a fost realizat dupa 9 luni de negocieri secrete intre SUA si China, incluzand si o scrisoare a presedintelui american catre cel chinez in care se propune o abordare comuna a problemei schimbarilor climatice. Acordul obtinut poate ajuta eforturile de negociere a unui acord global pe problema climei pana in 2015.

Semnarea acordului a avut loc dupa doua zile de intalniri neasteptat de productive intre cei doi lideri, Obama si Xi, care s- au inteles si asupra unui acord militar destinat sa evite ciocniri intre avioanele si navele militare americane si chineze in apele din largul coastelor Chinei, ca si o intelegere privind reducerea tarifelor la produsele tehnologice. Citeste articolul din New York Times

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.