Pasari straine, in parcurile din Bucuresti. Cat crezi ca va dura minunea?

0
339

Avem un prim semn de normalitate, dovada ca speranta moare ultima, chiar si in capitala noastra prafuita. In Cismigiu, s-au mutat cu pene si bagaje niste lebede olandeze, cateva rate chinezesti si niste gaste din Germania.
pasari exotice
Splendidele pasari sunt pazite zi si noapte, ca sa nu ajunga friptura si nici sa nu fie indopate de admiratorii zelosi.

Doua lebede negre, 24 de rate mandarin si zece gaste califari fac senzatie in batranul Cismigiu. Au din start garzi de corp, care vor incerca sa ii tina la respect pe admiratori. Mai mult, daca se acomodeaza, ar putea avea curand si companioni din alte specii.

Si in parcul Bordei, sase pauni se lafaie si isi plimba tantosi cozile pictate intr-un amplasament spatios. Practic, parcurile mari ar putea gazdui in urmatorii ani mici gradini zoologice, chiar si cu pasari exotice. Bani si bunavointa sa fie.

Gradina Zoologica din Baneasa a fost infiintata in 1955. Primii locatari au fost bagati in tarcuri dupa ce inainte au trait liberi prin parcurile orasului.

La decenii distanta, in 2006, ultimele lebede ale Cismigiului au sfarsit tragic – una muscata de un maidanez, alta inecata cu guma de mestecat aruncata de niste tineri fara minte.

Daca vom respecta de acum inainte aceste pasari, am putea spera ca in timp sa avem si noi parcuri frumoase ca cele din Londra si Hamburg, vestite pentru vietatile si frumusetea lor.

Sursa: Stirile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.