Pasarile vanate nu pot fi scoase din judetul Tulcea

0
362

Scoaterea din judetul Tulcea a vanatului cu pene a fost interzisa, printr-o decizie a Uniunii Europene pentru protectia in cazul gripei aviare.

Informatia a fost furnizata, in timpul sedintei Colegiului Prefectural, de seful Directiei Sanitar-Vete-rinare si pentru Siguranta Alimentelor, Marian Avram, transmite Rompres.

„Prin decizia UE 415, revizuita la 3 decembrie, privind anumite masuri de protectie referitoare la gripa aviara inalt patogena subtip H5N1 la pasarile de curte din Regatul Unit, Romania si Polonia, niciun produs pe baza de vanat cu pene destinat consumului nu va mai fi expediat din judet spre zone indemne ale teritoriului statului afectat sau spre alte tari membre sau parti terte”, a declarat directorul Avram.

El a mai spus ca cinci din cele 10 asociatii de vanatoare din judetul Tulcea au fost deja informate cu privire la noile reglementari ale Uniunii Europene in ceea ce priveste protectia in cazul aparitiei gripei aviare.

La ultimele analize, vi-ru-sul e absent

Po-trivit sursei, saptamana tre–cuta au fost prelevate 100 de probe de vanat din in-treg judetul, analizele de laborator relevand absenta vi–rusului gripei aviare.

Fi–na–lizarea tuturor celor trei dezin-fectii in gospodaria din satul tulcean Murighiol in care, la 27 noiembrie, s-a constatat prezenta virusului gripei aviare la cateva pasari domestice va fi urmata, cel mai probabil saptamana aceasta, de aducerea de la Braila a puilor-santinela.

Conform autoritatilor, acestia vor ramane in gospodaria particulara in care s-a semnalat virusul gripei aviare, iar daca in urma monitorizarii starii de sanatate a acestor pui ei nu vor prezenta simptome de imbolnavire, restrictiile impuse in localitatea Murighiol vor fi ridicate.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.