Pata de petrol din Golful Mexic a afectat o rezervatie naturala

0
338

Pelicani si alte pasari acoperite de petrol au fost descoperite in insulele Chandeleur, ce fac parte dintr-una din cele mai vechi rezervatii naturale ale SUA.pasari afectate

Petrolul deversat in Golful Mexic a atins tarmurile Louisianei, afectand deja o rezervatie naturala, au confirmat autoritatile americane.

Pelicani si alte pasari acoperite de petrol au fost descoperite in insulele Chandeleur, ce fac parte din rezervatia Breton National Wildlife.

O agentie maritima federala a declarat ca insulele sunt acoperite de titei.

Intre timp, muncitorii au inceput sa scufunde un tanc gigantic peste fantana de petrol, pentru a opri deversarile. Submarine controlate de la distanta sunt folosite pentru a scufunda containerul de 90 de tone, intr-o operatiune care va dura doua zile.

Petrolul curge de 18 zile in Golful Mexic, la 80km distanta de tarmul Louisianei, dupa ce o platforma petroliera a explodat.

Una dintre cele mai afectate insule este Freemason, cea mai sudica din lantul Chandeleur. Aceasta insula este locul favorit al pescarilor din zona.

O substanta uleioasa roz a fost zarita si pe insula New Harbor, unde mangrovele servesc drept habitate pentru mii de pasari-fregata.

Insulele Chandeleur sunt una dintre cele mai vechi rezervatii naturale din SUA si casa a nenumarate pasari pe cale de disparitie.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.