Patru hectare de padure din Muntii Calimani sunt cuprinse de un incendiu

0
466
Patru hectare de pădure din Munţii Călimani sunt cuprinse de un incendiu
Patru hectare de padure din Muntii Calimani sunt cuprinse de un incendiu

Patru hectare de padure tanara din Muntii Calimani, aflate pe raza administrativa a comunelor Sieut si Dumitrita, din judetul Bistrita-Nasaud, ard mocnit de trei zile, la stingerea incendiului actionand peste 30 de silvicultori, pompieri si localnici.

Seful Ocolului Silvic Dealul Negru, Danut Pintea, a declarat, vineri, ca incendiul a izbucnit in cursul zilei de miercuri, in zona Poaia Tomii din Muntii Calimani, cel mai probabil din neglijenta unui culegator de fructe de padure care fie a aruncat o tigara aprinsa, fie a uitat sa stinga un foc.

„Incendiul a izbucnit miercuri, la o altitudine de 1.500 de metri, in zona Poiana Tomii din Muntii Calimani, intr-o padure tanara de conifere, o plantatie care nu are mai mult de 25 de ani. Ard trei hectare de padure de pe raza comunei Sieut si inca un hectar de padure de pe raza comunei Dumitrita. Credem ca focul a izbucnit dintr-o neglijenta a vreunui culegator de fructe de padure. Fie a aruncat o tigara aprinsa, fie a aprins un foc si a uitat sa-l stinga. Luptam de trei zile cu incendiul. Focul arde mocnit. In prima zi am avut 30 de oameni la stingere, apoi 15, iar vineri avem tot 15. Incercam sa ducem apa cu niste cisterne si speram sa il stingem in cursul zilei de vineri”, a declarat Danut Pintea, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, oamenii mobilizati la incendiul de padure au sapat un sant pentru a limita raspandirea focului.

„Sapam un sant adanc sa limitam raspandirea focului. Speram sa reusim vineri sa stingem incendiul si cu apa pe care o cara, in cisterne, niste tractoare”, a afirmat el.

Pentru a depista cine se face vinovat de producerea incendiului, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au inceput o ancheta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.