Patru mii de puieti de stejar vor fi plantati langa Padurea din Ses de la Orheiul Bistritei

Patru mii de puieti vor fi plantati, sambata, langa Padurea din Ses de la Orheiul Bistritei, iar evenimentul, organizat de asociatia Tasuleasa Social, va fi urmat de un recital Alexandru Tomescu si de expozitia fotografului Cosmin Bumbut, transmite corespondentul NewsIn.puieti stejari

Potrivit unui comunicat al Asociatiei Tasuleasa Social, impadurirea va incepe la prima ora a diminetii, iar cei aproximativ 300 de voluntari din Bistrita, Bucuresti, Piatra Neamt, Bacau, Galati si Cluj vor planta 4.000 puieti de stejar. Actiunea de impadurire se va desfasura cu sprijinul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Cluj, impreuna cu Ocolul Silvic Dealu Negru. De asemenea, voluntarii participanti vor ecologiza cele 80 de hectare a padurii din ses.

Initiativa isi propune sa atraga atentia asupra efectului negativ al despaduririlor si al depozitarii deseurilor in natura si este sustinuta de o puternica latura culturala. Conform sursei citate, violonistul Alexandru Tomescu si fotograful Cosmin Bumbut sprijina acest eveniment si incearca sa sensibilizeze opinia publica asupra problemelor de mediu.

Dupa incheierea actiunii de ecologizare, va avea loc vernisajul expozitiei de fotografie Portrete pe stejari, semnata de Cosmin Bumbut. Evenimentul va avea loc in Padurea din Ses de la Orheiul Bistritei, la ora 15.00, si va fi acompaniat de un recital sustinut de violonistul Alexandru Tomescu. Fotografiile au fost facute de Cosmin Bumbut in timpul actiunilor desfasurate de Tasuleasa Social in ultimii patru ani si vor fi prezentate de Voicu Bojan.

La eveniment va participa si actorul Marcel Iures.

Tasuleasa Social – infiintata in 2001, in Bistrita – si-a propus sa schimbe mentalitatile tinerilor si sa arate ca acestia doresc sa se implice in probleme de mediu sau sociale. Toti tinerii care au participat la actiunile asociatiei au fost antrenati si pregatiti ca, la randul lor, sa desfasoare pe cont propriu activitati similare.

Una dintre cele mai cunoscute campanii Tasuleasa Social a fost Proiectul Verde 003, premiat in acest an la Beverage Innovation Awards, sectiunea Cea mai buna initiativa de mediu. In urma acestui proiect, peste 2.200 de tineri au plantat 32.500 de copaci si au adunat 70 de tone de gunoaie de pe malurile raurilor Dorna, Bistrita si Siret. La Verde 003 au participat o serie de personalitati precum Traian Basescu, Ada Milea, Marcel Iures, Radu Naum, Ivan Patzaichin.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente