Patru primarii din Gorj au fost amendate de Garda de Mediu

0
437
GNM a efectuat controale la obiectivele care gestionează deşeuri periculoase de natură medicală

Comisarii Garzii de Mediu Gorj au sanctionat patru primarii din judet dupa ce au depistat ca acestea nu respectau modul de colectare, transport si depozitare a deseurilor. Potrivit reprezentantilor institutiei, primariile Stanesti, Musetesti, Balanesti si Bumbesti-Jiu au primit fiecare cate o amenda in valoare de 15.000 de lei si sunt obligate sa puna la punct sistemul de colectare si transport al deseurilor din localitatile respective.

„Primarii stiau ce risca in cazul in care nu se respecta modul adecvat pentru colectarea deseurilor. Drept urmare, am aplicat patru amenzi, in valoare totala de 60.000 de lei. De asemenea, am mai sanctionat societatea SC Gerpen SRL, din domeniul panificatiei, cu suma de 100.000 de lei pentru nerespectarea conditiilor impuse prin autorizatia de mediu detinuta, si SC Blueart SRL cu suma de 3.000 lei, deoarece, la momentul controlului, nu detinea evidenta gestionarii deseurilor din hartie si produselor din hartie”, a precizat, marti, pentru AGERPRES, Simona Cornea, comisar de mediu.

Ea a mentionat ca, in perioada urmatoare, vor fi facute controale la Complexurile Energetice Turceni si Rovinari, mergand in paralel si pe controale neplanificate, cat si pe rezolvarea sesizarilor, majoritatea pe evacuarile de apa menajera. 2010-11-09 23 STIRI INTERNE, ISSN 1222-8702 La sfarsitul lunii octombrie, Garda de Mediu Gorj a sanctionat cariera Jilt Sud din cadrul Complexului Energetic Turceni cu suma de 30.000 lei pentru evacuarea apei menajere in conditii necorespunzatoare. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.