Patrula de reciclare ajunge si la Bistrita!

0
408
Patrula de reciclare ajunge şi la Bistriţa!
Patrula de reciclare ajunge si la Bistrita!

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec impreuna cu Primaria Bistrita si Inspectoratul Scolar Judetean invita unitatile de invatamant preuniversitar din municipiul Bistrita si din judetul Bistrita – Nasaud sa devina parte din programul Patrula de Reciclare – editia a doua, 2012-2013.

,,Pentru prezentarea detaliata a programului, a noului regulament si a premiilor acestei editii, organizatorii propun o intalnire care va avea loc, maine, ora 14.00, in sala mare a Primariei municipiului Bistrita – Piata Centrala, nr. 6”, ne comunica reprezentantii administratiei locale pe site-ul www.primariabistrita.ro.

Patrula de reciclare se desfasoara sub forma unui program educational de protectie a mediului, centrat pe colectarea si reciclarea D.E.E.E. (deseuri electrice, electrocasnice si electronice) in unitatile de invatamant, pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, anume de 4 kilograme/locuitor anual.

Editia 2012-2013 a programului Patrula de Reciclare se va desfasura in unitatile de invatamant prescolar si preuniversitar in perioada 15 octombrie 2012 – 15 iunie 2013.

,,Prin intermediul acestui program se urmareste incurajarea obiceiului de colectare selectiva. In plus, programul are si o componenta educationala puternica, prin care ajuta elevii sa inteleaga unele dintre cauzele poluarii mediului si sa constientizeze faptul ca reducerea acestora depinde de fiecare dintre noi. Mai mult, copiii pot deveni ambasadori ai unui mesaj ecologic si modele pentru cei din jur”, scrie www.primariabistrita.ro

Si la aceasta editie organizatorii vor recunoaste performanta, oferind premii profesorilor coordonatori celor mai activi si Patrulelor care vor colecta cele mai mari cantitati de DEEE si vor propune cea mai inspirata mascota a programului.

Astfel, in toate unitatile de invatamant participante, gradinite, scoli si licee, vor fi instalate kit-uri de colectare DEEE, compuse din trei containere de carton pentru colectarea aparatelor de mici dimensiuni, becurilor/neoanelor si bateriilor. Toti copiii inscrisi in program vor primi brosura programului, adaptata nivelului de varsta specific fiecarei categorii: prescolari, scolari si liceeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.