Patrula de Reciclare revine la scoala!

Patrula de Reciclare revine la ?coal?!
Patrula de Reciclare revine la scoala!
Patrula de Reciclare revine la scoala!

Din 18 septembrie, dascalii din invatamantul pre-universitar din toata tara se pot inscrie online in editia 2014-2015 a Patrulei de Reciclare, programul national de educatie de mediu, accesand site-ul www.patruladereciclare.ro.

Inscriindu-si unitatile de invatamant in program, fiecare Profesor Coordonator al Patrulei devine membru al echipei nationale de tineri ecologisti ce militeaza pentru consolidarea obiceiului colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) in Romania. Numai in ultimul sezon, peste 1000 de profesori si 18.500 de prescolari, elevi si liceeni au informat sute de mii de romani despre importanta colectarii deseurilor electrice si au contribuit la colectarea selectiva a peste 360.000 kg de aparate electrice vechi sau stricate.

”Aceste cifre reprezinta o reusita extraordinara in educatia de mediu in Romania, cu efecte tangibile la nivelul intregii societati. Profesorii coordonatori implicati de la inceputul programului au adus scolilor lor peste 200 de premii, pana acum, si-au dotat unitatile de invatamant cu un sistem de colectare a deseurilor electrice si cu materiale educative speciale, au oferit elevilor lor prilejul de a invata lucruri noi despre mediul inconjurator, dar, mai ales, au dus educatia in afara scolii, in comunitate. In aceasta perioada au loc si premierile nationale, in judetele Bihor, Covasna, Sibiu si Valcea, acolo unde Patrulele de Reciclare au reusit sa determine colectarea a cel putin 50 g DEEE/locuitor, la editia precedenta, cu ajutorul Suporterilor. Sarbatorirea succesului lor este cel mai convingator argument in favoarea participarii la acest program”, declara Alexandra Arnautu, coordonatorul programului.

Profesorii care au evaluat editia 2013-2014 au declarat (in procent de 98%) participarea in Patrula de Reciclare drept o experienta pozitiva si doresc sa revina in program. ”Copiii invata de la noi, noi invatam de la ei, ne completam si astfel iese ceva frumos. Toti elevii se agita, intreaba in jurul lor, pe colegii si profesorii de la alte clase. Noi, profesorii, la randul nostru, am alertat vecinii, rudele, pe toata lumea. Ne simtim un adevarat motor – ii mobilizam pe toti cei din jur” spune Daniela Alecu, profesor coordonator al Patrulei Centrului de Zi Giulesti din Bucuresti la editia 2013-2014.

Sute de educatori, invatatori si profesori au oportunitatea sa produca o schimbare benefica atat in unitatile lor de invatamant cat si in comunitatile lor, inscriindu-se in noua editie a programului intre 18 septembrie si 15 octombrie 2014. La finalul editiei, in 2015, peste 100 de premii isi asteapta castigatorii.

***

Patrula de Reciclare este programul national de educatie de mediu desfasurat de Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec cu avizul Ministerului Educatiei Nationale si cu sprijinul Inspectoratelor Scolare locale. Patrula de Reciclare reuneste, la fiecare editie, sute de profesori si mii de elevi care incurajeaza comportamentul responsabil fata de mediu in randul comunitatilor lor, promovand colectarea selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). Agentii si profesorii lor coordonatori promoveaza neobositi importanta colectarii selective a DEEE in comunitatile lor prin activitati de informare si proiecte creative.

De la lansarea programului Patrula de Reciclare, in anul 2011, au participat peste 60.000 de elevi si peste 1.500 de cadre didactice, reprezentand tot atatea unitati de invatamant (gradinite, scoli, licee). Ei au contribuit la colectarea a peste 600.000 kg de DEEE in Romania!

Contact:

Alexandra Arnautu
Manager de proiect

[email protected]
mobil: 0751 302 107
www.patruladereciclare.ro
www.facebook.com/patruladereciclare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *