Pauza la incalzirea globala: Oceanul Pacific a intrat intr-o faza de racire

Pauza la incalzirea globala: Oceanul Pacific a intrat intr-o faza de racire
Pauza la incalzirea globala: Oceanul Pacific a intrat intr-o faza de racire

Se pare ca incalzirea globala a luat o pauza, Oceanul Pacific intrand intr-o faza de racire. Aceasta nu va continua mult, avertizeaza specialistii, iar temperaturile isi vor relua tendinta de crestere.

Oceanul Pacific absoarbe o mare parte din aerul cald din atmosfera planetei noastre, acest fenomen crescand in ultimii 20 de ani, scrie independent.co.uk.

Astfel, aerul cald de la suprafata ajunge in adancimea oceanului, sustin oamenii de stiinta.

O echipa internationala de specialisti a ajuns la concluzia ca vantul care bate din America de Sud pana in Australia a dus la scaderea temperaturii de suprafata cu 0,1-0,2 grade Celsius. Acest fenomen ar explica pauza pe care incalzirea globala a luat-o in ultimii 15 ani.

Expertii avertizeaza ca Oceanul Pacific nu va mai avea aceasta capacitate dupa anul 2020, atunci cand temperaturile de suprafata la nivel global vor creste din nou ca rezultat al cresterii dioxidului de carbon produs de oameni.

Temperatura globala nu a crescut la sfarsitul anilor ’90 asa cum se asteptau specialistii in domeniu. Articolul pe aceasta tema a aparut in revista “Nature Climate Change”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente