Pe coasta Tasmaniei au fost inregistrate sinucideri in masa ale balenelor

0
355

Aproximativ 50 de balene au murit in apele de pe coasta de nord-vest a insulei australiene Tasmania. Dupa cum a declarat un reprezentant al Fondului pentru Mediu Liz Rehn, cadavrele uriasilor de mare au fost depistate inca de joi seara, dar a fost aproape imposibil sa se ajunga la acestea.
balene sinucigase

Operatiunea de salvare este impiedicata de faptul ca, pentru a ajunge la insula cu barca nu este posibil din cauza curentilor puternici si insasi balenele sunt atat de mari incat ar fi necesar un echipament special pentru a le impinge la adancimi mai mari„, – a subliniat Rehn. Tot Rehn a declarat ca balenele uriase ating lungimi de pana la 18 metri. Potrivit observatiilor, efectuate din aer, semne de viata ar prezenta numai doua dintre vietati.

Oamenii de stiinta inca nu au descoperit din ce cauza mamiferele marine, din cand in cand, pleaca de la locul de bastina. Exista multe teorii, in ceea ce priveste acest subiect, dar fenomenul ramane inca un subiect de disputa stiintifica.

Pentru Tasmania sunt tipice cazurile de „sinucidere ale balenelor„. De sute de ani, aceste vietati marine evadeaza spre tarm, iar aici mor din cauza lipsei de apa. Numai in luna noiembrie 2008, in imediata apropiere a Sandy Cape au fost inregistrate sinucideri ale gigantilor marini, numarul acestora ajungand la peste 150 de balene.

Sursa: Ecoportal.ru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.