Pe Litcov, cel mai lung canal din paradisul pasarilor

Pe Litcov, cel mai lung canal din paradisul pasarilor

Canale intotocheate marginite de stufaris, cu acoperisul din salcii pletoase, pasari din mai toate speciile ce se odihnesc printre nuferi, paduri cu liane exotice, nisipuri albe, toate acestea pot fi intalnite pe traseele turistice din zona Deltei. Afla mai mult aici in fiecare zi despre fiecare dintre cele 26 de trasee oficiale din Rezervatia Biiosferei Delta Dunarii.Astazi ai traseul numarul 2, pe Litcov, cel mai lung canal al Deltei.

Delta Dunarii este cu siguranta una dintre minunile Romaniei, o frumusete recunoscuta pe plan international si unica delta din lumea declarata rezervatie a biosferei. Tocmai pentru a proteja aceasta frumusete unica Administratia Rezervatiei a pus la punct un numar de 19 trasee turistice acvatice si 7 trasee terestre, trasee ce trebuiesc urmate cu strictete.

Click pe poze pentru a vedea galeria foto

„Este o dovada de civilizatie si de respect fata de natura, e ca si cum mergeti printr-un parc si trebuie sa respectati aleile, fara sa calcati pe iarba, asa sunt aceste trasee turistice“ spune guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Grigore Baboianu. In perioada urmatoare,zilnic, in colaborare cu aceasta institutie va vom prezenta zilnic aceste trasee, impreuna cu imagini de neuitat din Delta Dunarii. Odata ajunsi la Tulcea sau anterior, pe calea internetului, oportunitatile de vizitare sunt puse la dispozitie de agentii de turism.

Traseul numarul 2, pe Litcov, cel mai lung canal al Deltei

Ruta: Tulcea • Canal Litcov • Canal Crisan • Caraorman • Maliuc • Brat Sulina
Descriere: Pornind din Tulcea, ruta urmeaza bratul Tulcea pana la Ceatalul Sf. Gheorghe, locul unde bratul Tulcea se bifurca, dand nastere pe partea dreapta bratului Sf.Gheorghe si pe partea stanga bratului Sulina. Traseul isi continua drumul pe bratul Sf. Gheorghe, lasand in urma localitatile Ilganii de Jos, Nufaru si Victoria, in dreptul careia se intra pe Canalul Litcov. Canalul Litcov este un canal artificial a carui constructie a fost inceputa in 1929 si terminata in anul 1935 si a purtat denumirea de Canalul Regele Carol al ll-lea. Canalul strabate de la vest la est spatiul dintre bratele Sulina si Sf.Gheorghe. De o parte si de alta a canalului se afla importante lacuri ale Deltei ca: Gorgova, Isac, Uzlina si Lacul Potcoava. Pe malurile canalului pot fi observate egrete, starci, tiganusi, lisite. La capatul drumului sau, Canalul Litcov capata numele de Canalul Crisan, spre bratul Sulina si de Canalul Caraorman spre bratul Sf.Gheorghe. Pe canalul Crisan se ajunge pe bratul Sulina in dreptul complexului „Lebada”. In zona complexul „Lebada” functioneaza Centrul de Documentare si Educatie Ecologica al ARBDD, in care turistii pot afla, prin exponate, vizionare de filme video, diapozitive sau prin consultarea brosurilor, pliantelor, lucrarilor de specialitate existente aici, argumentele pentru care Delta Dunarii este si trebuie sa fie protejata si pentru care a primit statutul de Rezervatie a Biosferei. Ultima parte a traseului se desfasoara pe bratul Sulina, unde pot fi observate localitatile Gorgova, Maliuc si Partizani.

Atentie! Conform Ordinului nr. 610/2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrarile si serviciile prestate de catre ARBDD la solicitarea persoanelor fizice si juridice, permisul de acces in rezervatie pentru turisti este de: 5 lei de persoana pe zi; 15 lei de persoana pe saptamana sau 30 lei de persoana pe an.
Accesul cu nave si ambarcatiuni in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii se face respectand Ordinul 111/2007 Reguli privind accesul si circulatia pe canalele si lacurile interioare din perimetrul RBDD, emis de Ministerul Mediului si Padurilor, in baza permisului de acces pentru nave si ambarcatiuni.
Obtinerea permisului este conditionat de plata unui tarif: 100,00 lei de ambarcatiune pe an, respectiv 20,00 lei de ambarcatiune pe sejur.

TRANSPORT SPRE RBDD
Acces spre Tulcea
Cu avionul
Aeroport Mihail Kogalniceanu- la 12 km de orasul Tulcea, tel: 0240/512910, fax: 0240/511040, email: [email protected] www.tarom.ro
Cu trenul
Bucuresti- Medgidia – Tulcea
Constanta –Tulcea
Mersul trenurilor: www.cfr.ro
GARA C.F.R. Tulcea: tel: 0240/513706
Cu autocarul sau autoturismul
Bucuresti- Urziceni (57 km)- Slobozia (121 km)- Tulcea (270 km)
Autocarele pleaca din Calea Plevnei nr. 236
Constanta – Tulcea (179 km)
Galati – Tulcea (90 km)
Autobuzele pleaca de la trecerea bac din loc. I.C. Bratianu.
AUTOGARA Tulcea: tel: 0240/ 513304
Din Tulcea cu masina
• 28 km pana la Mahmudia
• 35 km pana la Murighiol
• 42 km pana la Dunavatul de Jos
Parcari in orasul Tulcea
Hotel Delta, Hotel Egreta, Hotel Select, Casa Sindicatelor, Autogara
ACCES IN RBDD
S.C. Navrom Delta. SA TULCEA – tel: 0240/ 511553, http://www.navrom.x3m.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *