Pe timp de criza, reciclarea merge bine

In 2008, Eco-Rom Ambalaje, compania detinatoare a licentei marcii „Punctul Verde” in Romania, a recuperat si valorificat aproape 340.000 de tone de deseuri de ambalaj, din totalul de 745.000 de tone puse in circulatie de clientii sai. Astfel, compania a valorificat cu 41% mai multe deseuri de ambalaj in 2008 decat in anul precedent.
reciclare
Potrivit legii, agentii economici sunt obligati sa recupereze si sa valorifice 40% din totalul ambalajelor puse pe piata, urmand ca procentul sa creasca in 2009 la 45%. Agentii economici care nu isi indeplinesc aceasta obligatie, platesc o penalizare de 2 lei pe kilogramul de ambalaj.

„In ultimele luni ale lui 2008, pretul de achizitie al deseurilor a scazut dramatic, fapt ce a condus la dusfunctionalitati si distorsiuni in activitatea companiilor de management al deseurilor”, a declarat Sorin Popescu, director general al Eco-Rom Ambalaje.

Potrivit angajamentelor asumate de Romania in momentul aderarii la Uniunea Europeana, cantitatea totala a deseurilor de ambalaj care trebuie valorificata urmeaza sa creasca an de an pana la 60%, in 2013.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *