Pe Valea Carparetului din Sibiu se defriseaza paduri intregi

Defrisari masive intr-una dintre cele mai frumoase zone din Romania. Pe Valea Carparetului se taie paduri intregi, iar frumusetea zonei tinde sa devina o amintire. Cu toate ca responsabilii exploatarilor forestiere din zona spun ca taierile sunt legale, imaginea este apocaliptica. Sute de copaci stau culcati la pamant, iar linistea dintre vai este curmata de sunetul metalic al drujbelor.
defrisari
In urma cu doi ani, partea stanga din padurea de pe Valea Capraretului a fost retrocedata unui Ocol Silvic privat, care a inceput sa taie copacii. Padurarii de pe Valea Capraretului care au ingrijit padurea pana la retrocedare nu mai au cuvinte sa descrie dezastrul din zona.

„Mi-e foarte greu sa zic ca am avut cantonul ani de zile si aproape ca ma taia plansul. Noi n-am taiat niciodata nici pentru canton lemne de foc din marginea drumului… Si-acuma vedeti ce-i..”, a precizat Ioan Muntiu, padurar District Silvic Sibiu.

Localnicii din zona vad zilnic tractoarele si masinile grele care transporta lemnul chiar prin fata caselor lor.

Cu cat inaintezi mai mult in mijlocul padurii, cu atat dezastrul este mai mare. Responsabilii de Ocolului Silvic privat garanteaza ca taierile se fac dupa un plan care se va finaliza cu plantari.

„Exploatarile definitive se fac fie la rasinos, cu preponderenta, fie la foioase in special in masura in care exista regenerare instalata natural”, a declarat Catalin Daniceru, responsabil exploatari forestiere in Ocolul Silvic Privat Valea Oltului.

Cu toate astea, pana acum nu a fost plantat nici macar un copac, iar defrisarile continua.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *