Pedale doar cu buletinul, pentru tot bucuresteanul

0
329

De acum, locuitorii Capitalei care au chef de plimbare pot incaleca gratuit una dintre cele 400 de biciclete din centrele aflate in Herastrau si Tineretului, prin proiectul „I”velo”.inchiriere biciclete

Nu ai bicicleta si nici bani sa o cumperi, dar ti-ar placea sa dai la pedale prin parc? De ieri, ai la indemana o noua solutie: centrele „I”velo”, in doua dintre cele mai mari parcuri ale orasului.

Miscare in aer liber

Bucurestenii sunt asteptati sa inchirieze gratuit biciclete, doar pe baza actului de identitate. Ieri-dimineata s-au deschis primele doua centre de bike-sharing din cadrul proiectului, in Parcul Herastrau, la Roata Mare. Azi se va deschide si al treilea centru, in Parcul Tineretului, la intrarea dinspre Colegiul „Gheorghe Sincai”.

In total, 400 de vehicule pe doua roti pot fi imprumutate zilnic. In timpul saptamanii, programul de inchirieri incepe la ora 11.00 si se incheie la 19.00, iar in weekend e de la 10.00 la 20.00. Timpul maxim de dat la pedale este de doua ore, pentru a „imparti” plimbarile cat mai multor persoane, dupa cum anunta initiatorii proiectului – A sociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank.

In ciuda ploii, ieri-dimineata se adunasera in Herastrau destui doritori de plimbari. „Fiind inconjurat de biciclete si pentru ca si ploua, ma simt ca acasa, in Olanda. Angajatii nostri deja merg pe bicicleta de la o filiala la alta”, a spus Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen.

In Capitala, cei care doresc sa se plimbe gratuit cu bicicleta mai au la dispozitie centrele „La pedale”, din Herastrau si Kiseleff, inaugurate anul trecut si redeschise la inceputul lui aprilie, tot la initiativa Green Revolution.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.