Pentru ce tip de alimentatie este creat omul?

Ce categorie de animale sunt mai aproape de om in ceea ce priveste aparatul digestiv? Cumva categoria animalelor de prada, a ierbivorelor, a omnivorelor (porc) sau a acelora ce se hranesc mai ales cu fructe (maimuta)?

Gorila, de exemplu, nu mananca nici un pic de carne. Maimuta antropoida este singurul animal al carui aparat digestiv se potriveste intocmai cu al omului. De exemplu, intestinul carnivorelor este de 5 ori mai mic decat cel uman. Maselele lor sunt zimtate, pe cand ale omului sunt tocite. Saliva lor este acida, pe cand a omului este alcalina. In interior, intestinul lor este neted, pe cand al nostru e pliat.

Limba lor are o suprafata aspra, in timp ce noi avem o limba neteda; chiar si acidul gastric este mult mai puternic la animalele de prada.

Un carnivor poate mai usor sa mistuie plante si fructe decat ar putea un mancator de fructe si vegetale (de ex. vaca, maimuta, omul), sa digere carne. Deoarece acidul clorhidric al omului era prea slab pentru digestia carnii si pentru ca intestinul sau ondulat si de 5 ori mai mare decat al animalelor carnivore, carnea intarzie prea mult aici, ceea ce produce putrefactia si mirosul urat. Substantele de putrefactie ajung apoi prin peretii intestinului in sange si provoaca boli. Sustinatorii teoriei evolutioniste si-ar putea sparge capul cugetand pentru ce aparatul nostru digestiv nu s-a adaptat treptat la alimentatia carnata sau macar nu a ajuns la fel cu al omnivorelor, dupa ce noi oamenii ne-am obisnuit de secole cu mancarea de carne! Aceasta pune un semn de intrebare teoriei lor. Toate acestea nu ne dovedesc suficient ca omul s-a hranit gresit, de aceea este atat de gata sa se imbolnaveasca de orice boala posibila?
alimentatie completa
Animalele erbivore nu au gheare pentru a vana carne. Omul si maimuta sunt singurele creaturi utilate cu maini, cu care sa se poata catara pentru a-si lua fructe din pom, o dovada ca pentru hranirea lor au nevoie in primul rand de fructe. Civilizatia a provocat schimbari fundamentale in felul de viata al oamenilor, dar aparatul sau digestiv a ramas acelasi. Si azi el este exact la fel cu al maimutelor antropoide; in consecinta, si alimentatia sa ar trebui sa conste in primul rand din fructe. Intre acestea trebuie socotite si nucile si semintele. Maimuta nu stie nimic despre fiert, sare de bucatarie, zahar alb, despre otravuri conservate!

Referindu-ne la noi, cu cat pregatim mesele mai naturale, cu atat suntem mai sanatosi.

In urma acestor constatari, nu suntem indemnati sa ne amintim de intaia dintre toate legile de nutritie? Cea pe care Creatorul le-a dat-o primei perechi de oameni si care este scrisa pe prima foaie a Bibliei: „Iata v-am dat orice iarba care face samanta i orice pomi fructiferi care fac samanta, pentru hrana voastra”. Aceasta are valoarea unei legi a naturii, pentru ca pentru aceasta au fost creati.

Sunt multe sotii tinere, care din dragoste pentru sotii lor, cauta sa-i serveasca „cu ce este mai bun”. Mai tarziu auzim printre cunostinte ca unul sau altul a murit in varsta de 40-50 ani de cancer, scleroza multipla, stop cardiac sau una dintre bolile noastre de civilizatie. Jumatate din avere a fost data medicilor, dar toti specialistii au fost fara putere.

Aceste tinere doamne au avut intentii bune si au osandit pe sotii lor la o moarte sigura, prematura, numai din nestiinta, cu totul neintentionat prin arta lor culinara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *