Perchezitii la braconierii din Delta Dunarii

Perchezitii la braconierii din Delta Dunarii
Perchezitii la braconierii din Delta Dunarii

Aproape 1.400 de kilograme de peste, sute de plase de pescuit si obiecte folosite pentru pescuit si vanatoare au fost ridicate de politistii Deltei Dunarii, in vederea confiscarii, in urma unor actiuni desfasurate in judetul Tulcea.

Conform Biroului de presa al Politiei Romane, la data de 1 aprilie, sub coordonarea Directiei de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, politistii Serviciului de Politie “Delta Dunarii” au efectuat 4 perchezitii, pe raza judetului Tulcea (3 domiciliare si una la sediul unei societati comerciale), la persoane banuite de braconaj piscicol si cinegetic. De asemenea, au fost controlate 6 ambarcatiuni.

In urma perchezitiilor, au fost ridicate, in vederea confiscarii, 1.379 de kilograme de peste proaspat, de diferite specii, un autovehicul, un motor, 6 vinitire de balta, un postrovol (unealta de perscuit interzisa), peste 150 de setci monofilament si fir textil, in lungime totala de 8.000 de metri, precum si obiecte confectionate special pentru braconaj cinegetic. Valoarea bunurilor confiscate se ridica la 60.000 de lei.

La sediul unei societatii comerciale, din judetul Tulcea, au fost gasite 900 de kilograme de peste proaspat, de diferite specii, pentru care administratorul si gestionarul firmei nu au putut justifica provenienta legala.

In alt caz, la domiciliul a doua persoane, din localitatea Mila, au fost descoperite 100 de kilograme de peste proaspat, de diferite specii, susceptibil a proveni din braconaj piscicol, 70 de kilograme de vanat (mistet, gasca salbatica, rata salbatica), susceptibil a proveni din braconaj cinegetic, peste 150 de obiecte de pescuit, tip setci monofilament ori destinate braconajului cinegetic si un motor de ambarcatiune, susceptibil a proveni din furt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *