Carrefour relanseaza programul de colectare a bateriilor uzate – Recicleaza si te recompensam!

Carrefour relanseaza programul de colectare a bateriilor uzate – Recicleaza si te recompensam!
Carrefour relanseaza programul de colectare a bateriilor uzate – Recicleaza si te recompensam!

Lupta impotriva poluarii si a risipirii resurselor naturale face parte din angajamentul Carrefourpentru o dezvoltare sustenabila atat in Romania, cat si in restul tarilor in care suntem prezenti. Actiunile de protejare a mediului implica atat proiectele de responsabilizare a clientilor si a angajatilor, cat si cele de imbunatatire a operatiunilor sediului si a magazinelor pentru a asigura un viitor cat mai verde generatiilor viitoare.

In sprijinul acestei directii, Carrefour Romania relanseaza programul de colectare a bateriilor uzate si a acumulatorilor vechi – Recicleaza si te recompensam!- disponibil in hipermarketurile sale din toata tara in intervalul aprilie – decembrie 2015. Astfel, pentru fiecare 4 baterii uzate sau 4 acumulatori vechi adusi la urnele speciale, clientii vor fi recompensati cu o baterie noua de tip R6, marca proprie Carrefour.

Aflat deja la a doua editie, programul dezvoltat in colaborare cu CCR REBAT are drept obiectiv incurajarea unui comportament responsabil fata de mediul inconjurator prin reciclarea deseurilor de baterii.

Anul trecut, dupa doar doua luni de activare, peste 3 tone de baterii au fost colectate prin intermediul proiectului, cu un total de 97.042 unitati de baterii trimise spre reciclare.

Stiai ca…?

– Deseurile de baterii si acumulatori sunt nocive si nu sunt biodegradabile
– Fabricarea unei baterii consuma de 50 de ori mai multa energie decat cea produsa de baterie
– O baterie contine in medie 20 de grame de metal, iar 50 de baterii contin 1 kilogram de metal care poate fi refolosit in industrie
– Prin colectarea separata, bateriile sunt stocate in siguranta si transferate catre instalatiile de tratare, iar substantele continute pot fi reutilizate contribuind la conservarea resurselor naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *