Perchezitii la Certeze pentru defrisari necontrolate

0
561
Perchezi?ii la Certeze pentru defri??ri necontrolate
Albania a interzis defrișările de păduri timp de 10 ani
Perchezitii la Certeze pentru defrisari necontrolate
Perchezitii la Certeze pentru defrisari necontrolate

De la Primarie s-au ridicat acte privind licitatiile pentru exploatarile forestiere

Marti si miercuri, politistii satmareni au efectuat o serie de verificari pentru documentarea unei infractiuni silvice. Practic, marti, oameni legii au fost in zona Oasului si au inventariat “cioatele” din padure pentru ca miercuri sa revina pentru perchezitii. De la Primaria Certeze au fost ridicate toate actele privind licitatiile din 2012 pana in prezent. De fiecare data castigatorul licitatiei era SC Vasiam Forest SRL.

Astfel, miercuri, 29 octombrie, politistii au efectuat o serie de perchezitii in cadrul carora au ridicat mai multe inscrisuri. Perchezitii au fost efectuate la Primaria Certeze, dar si la sediul unei firme din Certeze. Este vorba de firma omului de afaceri Vasile Ciorba. Politistii au ridicat mai multe acte privind licitatiile organizate de Primaria Certeze pentru exploatarile forestiere din zona. Perchezitii Lemne08

Primarul comunei Certeze Petru Ciocan a declarat pentru Informatia Zilei ca au fost ridicate toate actele ce au legatura cu licitatiile organizate de Primarie, din 2012 si pana in prezent. De regula la licitatiile pentru exploatarile forestiere participau 5, 6 sau chiar 8 firme. De fiecare data c]stigatoare era declarata SC Vasian Forest SRL, societatea lui Vasile Ciorba. Au fost situatii in care Primaria a pornit licitatia de la 80 de lei per metru cub, iar societatea mai sus amintita a oferit 274 lei/ metru cub, sustine Petru Ciocan – primarul comnunei Certeze.

Informatia TV a realizat o serie de emisiuni privind defrisarile necontrolate din Zona Tarii Oasului, iar cotidianul Informatia Zilei a publicat numeroase articole pe aceasta tema Prezenta in studioul Informatia TV, Aurelia Fedorca – primarul orasului Negresti Oas a declarat in repetate randuri ca defrisarile necontrolate au dus la devierea cursului de apa al raului Tur si astfel la robinetele negrestenilor a curs apa cu turbiditate ridicata.

Apoi, trebuie precizat faptul ca atat fostul prefect Radu Giurca cat si actualul prefect Eugeniu Avram au fost de mai multe ori in zona.
In cele din urma, oamenii legii au intrat pe fir si se efectueaza cercetari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.