Percy Schmeiser: „Inca mai aveti dreptul sa alegeti” despre un continent liber de OMG-uri

alimente-modificate-genetic.jpgIn aceasta vara au revenit in Europa binecunoscutul cuplu de fermieri din Canada Percy und Louise Schmeiser pentru a relata despre disputele lor cu producatorul materialului semincer de organisme modificate genetic din Canada, Monsanto si despre sustinerea campaniei europene pentru un continent liber de OMG-uri.

Cuplul Schmeiser calatoreste din nou prin lume (mai ales in America de Nord, America Latina, Africa si Europa) pentru a avertiza omenirea de intruducerea materialului semincer modificat genetic. Mesajul sotilor Percy si Louise Schmeiser este clar: Noi mai avem inca posibilitatea de alegere. In Canada coxistenta agriculturii conventionale/ecologice cu culturile modificate genetic s-a dovedit a fi imposibila. Si aceasta coexistenta nu este posibila nici in alte tari din lume. Fermierii din canada nu au fost informati la timp despre pericolul introducerii OMG, dar noi europenii suntem pusi in garda. Din perspectiva experientelor din ultimii 10 ani familia Schmeiser sustin fiecare pas pentru o lume libera de OMG-uri. La intrebarea daca in Europa mai esista inca o sansa de a castiga razboiul impotriva OMG-urilor, Percy este foarte optimist: „Intrebati daca in Europa puteti evita sau stopa OMG-urile. Yes you can. Da, voi puteti!”

Louise si Percy Schmeiser au vorbit in Olanda la invitatia celor de la Avalon, Biologica si ZLTO. Mai multe despre povestea „Monsanto impotriva Schmeiser” si felul in care Percy Schmeiser poate sustine campania Anti OMG-uri in tarile Euopei gasiti pe site-ul: www.percyschmeiser.com.
Autor: Hans-Josef Brzukala, EkoConnect e.V.
Traducerea: Adriana-Cristina Khapardey

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *