Pericol de rabie in Mehedinti

Satul Ohaba, din Mehedinti, este in alerta, deoarece, zilele trecute, in curtea lui Dumitru Tanase a fost descoperita o vulpe moarta. Nestiind ce sa faca, barbatul si-a sunat fiul care este medic veterinar in Timisoara, iar acesta l-a sfatuit sa anunte autoritatile din comuna.
rabie
„M-am trezit de dimineata si am iesit in curte, ca de obicei sa dau mancare la pasari si am gasit vulpea moarta. Prima data am crezut ca e caine, dar mi-am dat seama ca e vulpe cand i-am vazut coada. M-am gandit ca a venit la gaini si a omorat-o cainele noaptea, dar m-am uitat la ea si nu avea nici o rana. L-am sunat pe baiatul meu, care este medic veterinar in Timisoara, si el mi-a spus sa chem DSVSA”, a spus Dumitru Tanase.

Imediat a venit o echipa de la Serviciul de Sanatate Animala din cadrul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Mehedinti, care a luat vulpea moarta si a dus-o la analize pentru a stabili daca avea sau nu rabie, punand astfel in pericol intreaga localitate.

Seful Serviciului de Sanatate Animala din cadul DSVSA Mehedinti, Ion Ecobici, a spus ca animalul salbatic a fost dus la laborator si, in urma analizelor, se confirma ca vulpea avea rabie. Autoritatile au decis ca pe o raza de 30 de kilometri in jurul gospodariei unde a fost descoperita vulpea sa se instaureze carantina si toate animalele sa fie vaccinate antirabic.

A fost interzisa scoaterea animalelor si a pasarilor din satul Ohaba pentru comercializare in targuri.
Sursa: Gazeta de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *