Pericol pentru oase

Multa grasime
Fosfatii si polifosfatii impiedica depunerea calciului in oase, ducand la osteoporoza.

Branza topita cu ciuperci si plante aromatice Gordon are in compozitie: „branza, smantana, apa, unt, saruri de topire (E452 – unul dintre cei patru polifosfati, E 339 - unul dintre cei trei fosfati de sodiu), amestec de ciuperci cu plante aromatice 1,5%, grasime/SU 50%”. Profesorul Mencinicopschi ne spune ca este un produs lactat din gama branzeturilor.

Producatorul nu ne informeaza asupra speciilor de ciuperci si plante aromatice folosite. Fosfatii si polifosfatii creeaza un exces de fosfor in organism, care impiedica asimilarea calciului in oase, putand induce osteoporoza si/sau depuneri anormale de calciu (osteofite). Acesti compusi chimici au capacitatea de a dispersa proteinele din branzeturi, dand senzatia de produs cremos. Totodata, sarurile de topire sechestreaza ionii de calciu. De asemenea, produsul contine o cantitate mare de grasimi animale saturate, periculoase pentru sanatate atunci cand sunt consumate in cantitate mare.

CONCLUZII. In urma analizei rezulta ca produsul nu este indicat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, adolescentilor, supraponderalilor si obezilor, suferinzilor de maladii cardiovasculare, hepatice si renale, de cancer, de boli neurodegenerative, celor cu densitate osoasa scazuta si osteoporoza.

Sursa: Jurnalul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *