Pesta cu penalitati

0
547

Focarele de pesta porcina la fermele Smithfiled din Timis au aparut pe fondul nerespectarii normelor de biosecuritate, arata o ancheta a Autoritatii Veterinare, in urma careia o comisie disciplinara va cerceta mai multi angajati ai directiei sanitare veterinare din judet. De altfel, oficialii ANSVSA au anuntat anterior ca Smithfiled nu a respectat normele de biosecuritate.

In urma anchetei, s-a stabilit ca o comisie disciplinara sa cerceteze mai multi angajati ai directiei sanitare veterinare din Timis. „In urma rapoartelor intocmite de catre echipa de control, a fost sesizata Comisia de disciplina de la nivelul directiei veterinare Timis, pentru analizarea abaterilor disciplinare si sanctionarea unor functionari publici. Sesizarile au fost facute pentru seful Serviciului de Sanatate Animala, consilierul responsabil cu specia porcina, din acelasi serviciu, seful Serviciului de Inspectie si Control, din directia sanitara veterinara Timis, dar si pentru doi medici veterinari de pe raza circumscriptiilor sanitare veterinare din Sannicolau Mare si Peciu Nou”, se arata intr-un comunicat al ANSVSA.

Autoritatea Veterinara a confirmat, in luna august, trei focare de pesta porcina la fermele companiei americane Smithfiled, peste 50.000 de porci trebuind sa fie sacrificati. (L.M.)

Sursa: Ziua

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.