Peste 100 de aradeni au primit finantare prin Programul „Casa Verde”

0
318
Dana Danoiu, directorul executiv al APM
Dana Danoiu, directorul executiv al APM

Reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Arad au anuntat in aceasta dimineata ca Administratia Fondului pentru Mediu a aprobat alte 119 dosare de finantare depuse de aradeni in cadrul Programului ,,Casa Verde”, insumand o valoare de 700.808,72 lei.

Acestia spun ca in total din cele 463 dosare de finantare trimise spre analiza Administratiei Fondului pentru Mediu, au fost aprobate 170 dosare.

La fel ca in cazul primelor dosare analizate, si acum au fost respinse 6 dosare, din cauza lipsei certificatului de atestare fiscala sau existentei unor restante de plata in evidentele compartimentului fiscal al Primariei Arad, precum si a faptului ca potrivit extrasului de carte funciara, solicitantii detin o proprietate aflata in condominiu.

„Beneficiarii carora li s-a aprobat dosarul de finantare sunt rugati sa se prezinte la sediul APM Arad in vederea semnarii contractului de finantare avand asupra lor actul de identitate. Neprezentarea solicitantului pentru semnarea contractului de finantare nerambursabila in termen de 60 de zile de la comunicarea aprobarii dosarului de finantare, respectiv publicarea pe site ul AFM a listei dosarelor de finantare aprobate, se considera renuntare la finantarea aprobata. Numai dupa semnarea contractului de finantare, beneficiarii vor putea achizitiona instalatia pentru care au optat, urmand ca ulterior sa depuna la APM Arad dosarul de decontare. Pana in prezent au fost depuse 24 dosare de decontare, in valoare de 128.583,52 lei”, spune Dana Monica Danoiu, director executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului Arad.

In urma ultimei redistribuiri a sumei alocate sesiunii de finantare a proiectelor depuse in cadrul Programului ,,Casa Verde” – persoane fizice, judetului Arad i-a fost suplimentat fondul, ajungand la 2.777.921,60 lei.

Astfel, aradenii mai pot depune dosare de finantare, suma disponibila in acest moment fiind de 30.818,50.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.