Peste 1000 de voluntari au venit sambata la Oancea pentru actiunea de plantare a circa 1.500 de puieti

0
354
„ROMÂNIA A PRINS RĂDĂCINI” LA OANCEA PRINTRE STROPI DE PLOAIE
"ROMANIA A PRINS RADACINI" LA OANCEA PRINTRE STROPI DE PLOAIE

Peste 1000 de voluntari au venit sambata la Oancea pentru actiunea de plantare a circa 1.500 de puieti de salcam, ulm si salcioara, pe o suprafata de 5 hectare.
Fata de actiunile similare, la cea din judetul nostru au participat si echipe de voluntari ucraineni si moldoveni. Dintre voluntari au facut parte foarte multi bugetari din institutiile de la nivelul judetului (cativa directori din CJ aveau cizmele de cauciuc pline cu noroi), jandarmi, politisti de frontiera, dar si elevi ai unor scoli din judet. Oficialitatile au fost galbene si rosii, respectiv presedintele CJ, Eugen Chebac (PSD), presedintele PNL Galati, deputatul Victor Paul Dobre, senatorul PNL venit direct de la spital, dr. Paul Ichim.
Judetul Galati este al unsprezecelea inscris pe harta „Romania prinde radacini.”
Parte dintre voluntari au ramas chiar si dupa ce finalizasera de plantat intreaga parcela repartizata (ceea ce reprezenta, de persoana, o medie de circa 14 puieti plantati) pentru a ajuta echipele de voluntari formate din copii.
Ploaia a udat pamantul, ceea ce a fost benefic pentru prinderea radacinilor puietilor plantati, dar pe de alta parte a mai redus din apetitul voluntarilor. Mare parte dintre ei ar fi preferat sa ramana la plantarea mai multor puieti, daca frigul si umezeala nu i-ar fi descurajat, ca pe orice orasean neobisnuit cu muncile agricole. Dupa orele 12 cerul incepea sa se elibereze de nori, iar pe la orele 15 razele soarelui apareau timid dintre nori.
Anterior acestei actiuni, in judetul nostru fusesera plantati deja puieti in mai multe localitati cu risc. Spre exemplu, tot la Oancea, pe parcursul anului trecut a fost plantata o liziera de salcami, initiativa demarata de la nivelul Consiliului Judetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.